«Εξοχότατε» κ.πάγκαλε,
αρχικά να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια σας να περιφρουρήσετε ΔΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ σας το νησί μου, κάτι που δεν μπορέσετε να κάνετε ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ για την χώρα μου.
Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έχετε προκαλέσει την οργή και την θλίψη ακόμα και ανθρώπων που σας πίστεψαν, ευτυχώς δεν είμαι από αυτούς, μα τούτη τη φορά ξεπεράσατε τα όρια της αλαζονίας, αλλά και της άγνοιας της ιστορίας του τόπου μου.
Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι στην ΚΡΗΤΗ υπάρχουν δυο λογιό άνθρωποι. Αυτοί που εργάζονται, που δημιουργούν. Αυτοί που προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Αυτοί που νοιάζονται, που σέβονται, που αναγνωρίζουν, που φιλοξενούν. Που θλίβονται, που δακρύζουν, που σιωπούν όταν κάθε φορά ένας νέος άνθρωπος συναντά τον θάνατο ως αποτέλεσμα του ψευτοτσαμπουκά και του ψευτοεγωϊσμού, σα να είναι δικό τους παιδί. Αυτοί που «οπλίζουν» τα παιδιά τους με περηφάνια και λεβεντιά για τους «κουζουλούς» προγόνους τους.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που είναι παιδιά μιας άλλης εποχής, σύγχρονης, που εσείς δημιουργήσατε ως εξέχουσα μορφή του πολιτικού συστήματος. Οι κρητικοί του «ήντα μωρέ ξανοίγεις..» και του «λάλιε μπρε…» που προέκταση του εγωϊσμού τους είναι το τιμόνι, η κατσούνα, το όπλο… Αυτοί οι κρητικοί των σκούρων 4×4 με τα χοντρά λάστιχα, του ωχαδερφισμού, της τσαμπαδομαγκιάς και του τσαμπουκά, είναι παιδιά αυτής της σύγχρονης εποχής.Της Ελλάδος της ήσσονος προσπάθειας, που εσείς, μαζί με άλλους σαν κι εσάς είναι αλήθεια, δημιουργήσατε.
κ.πάγκαλε,
κάντε την αυτοκριτική σας. Διατελέσατε υπουργός εμπορίου, υπουργός εξωτερικών, υπουργός πολιτισμού, αντιπροεδρος της κυβέρνησης, αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκη Ένωση για τριάντα ολόκληρα χρόνια. Αλήθεια ποια πρωτοβουλία πήρατε για να αποτρέψετε τέτοια γεγονότα; Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε για επιτροπές αφοπλισμού, άλλες κατά της οπλοχρησίας, ημερίδες, εσπερίδες εθιμοτυπικές επισκέψεις δηλώσεις και συνεντεύξεις. Μα εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους εμας τους αφελείς, ότι όταν δεν θες να λύσεις ένα πρόβλημα τότε κάνεις μια επιτροπή. Κι εσείς ομολογουμένως κάνατε πολλές… 
Όταν ο ήλιος είναι χαμηλά ακομα και οι νάνοι έχουν σκιά… είπε πολύ πρόσφατα ο Χρήστος Γιανναράς. Οφείλω να πω, κι εσείς οφείλετε να παραδεχτείτε ότι τον ήλιο τον χαμηλώσατε επικίνδυνα χαμηλά… τόσο που οι νάνοι βλέπουν την σκιά τους και τρομάζουν. Αφήστε λοιπόν τις νουθεσίες προς εμας και φροντίστε να διαβάσετε ιστορία. Μόνο τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει «κουζουλάδα» και τι την διαφοροποιεί από την τρέλα. Μόνο τότε θα καταλάβετε τον πόνο, την θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση των ΚΡΗΤΙΚΩΝ με θανάτους σαν του Γιωργιού απ’ την Αση Γωνιά. 
Οσο για την ανακατάληψη, έχετε δίκιο. Έχει ανάγκη ανακατάληψης το νησί από εμάς τους ίδιους. Με όπλα την ΠΑΙΔΕΙΑ, την αγωγή, την εκπαίδευση, την ΕΠΙΜΟΝΗ, την ΘΕΛΗΣΗ τις αρχές και προπάντων την ΙΣΤΟΡΙΑ μας. Εμείς οι ΚΡΗΤΙΚΟΙ, άνθρωποι της κοινής λογικής, δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες. Γνωρίζουμε ότι θα μας πάρει χρόνο. Θα τα καταφέρουμε και χωρίς την δική σας βοήθεια.
κ.πάγκαλε,
είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την ρήση του Konrad Αdenauer… όλα τα όργανα του σώματος κουράζονται εκτός από την γλώσσα…. αφού απλά τον επιβεβαιώνετε διαρκώς. Σταματήστε!
Υ.Γ. το μικρό «π» στο όνομα ΔΕΝ αποτελεί ορθογραφική αμέλεια.
Χάρης Χ. Βαβουρανάκης
Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook