Πραγματοποιήθηκε στις 22-4-2014 η Δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: \”Επισκευή και συντήρηση οδικού δικτύου δρόμου προς Σελάκανο και Θρυπτή του Δήμου Ιεράπετρας\”.

Από την διαδικασία της Δημοπρασίας προκύπτει προσωρινός μειοδότης και κατόπιν τούτου θα προχωρήσουν οι παραπέρα διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου (Έγκριση πρακτικών Επιτροπής Διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης κ.λπ.)

Το έργο χρηματοδοτείται από οικονομικούς πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και αφορά την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου στις περιοχές Θρυπτής και Σελάκανο.

Με την εκτέλεση του έργου θα γίνουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης δρόμων στις ανωτέρω περιοχές και συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΡΥΠΤΗΣ:
Κατασκευή ασφαλτόστρωσης πάνω στον υπάρχοντα τσιμεντοστρωμένο δρόμο ο οποίος εμφανίζει πολλές ρηγματώσεις και η οποία θα ξεκινά από το τέλος του οικισμού του Πάνω Χωριού με κατεύθυνση τον οικισμό Θρυπτής.
Κατασκευή τριγωνικής τάφρου.
Κατασκευή τσιμεντοστρώσεων σε κάποια σημεία εντός του οικισμού της Θρυπτής.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΑΚΑΝΟΥ:
Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μήκος περίπου 1.100 μέτρων ο οποίος ξεκινά από την διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση τον οικισμό Σελάκανου.
Κατασκευή τριγωνικής τάφρου.

Μετά την εκτέλεσή του έργου θα βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση στις ανωτέρω δύο περιοχές με θετικές επιπτώσεις στην γεωργική παραγωγή και μελισσοκομία ιδιαίτερα στην περιοχή του Σελάκανου.

Επίσης με την βελτίωση της προσβασιμότητας αναμένεται και βελτίωση της επισκεψιμότητας των περιοχών αυτών καθώς και αύξηση του περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού.

Η μελέτη του έργου έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας ενώ το έργο θα εκτελεστεί από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook