Παιδιά δημοτικής ακόμα και προσχολικής εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να παίξουν σήμερα σκάκι με τον πρωταθλητή Κρήτης Άγγελο Σανδαλάκη, φοιτητή στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σε ειδική εκδήλωση στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και του σκακιστικού ομίλου Ηρακλείου στο πλαίσιο του 11ου ΟΠΕΝ Σ.Ο. Ηρακλείου με τις συμμετοχή 100 σκακιστών και σκακιστριών που πραγματοποιείται στo ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Ειδικότερα ο ισχυρός σκακιστής Άγγελος Σανδαλάκης «αντιμετώπισε» ταυτόχρονα περισσότερους από 20 λιλιπούτειους σκακιστές, με στόχο να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το πνευματικό αυτό άθλημα.

Στην πλ. Ελευθερίας σήμερα, τους μικρούς σκακιστές, τον πρωταθλητή Κρήτης, αλλά και τη διοίκηση του σκακιστικού ομίλου Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που οξύνουν τον νου, διαπαιδαγωγούν και παράλληλα ψυχαγωγούν. Η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα στην πλ. Ελευθερίας με τα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης να παίζουν σκάκι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, επεσήμανε, ότι «τέτοιες δράσεις πρέπει να στηρίζονται από την Αυτοδιοίκηση, καθώς δίνουν την ευκαιρία στην νεολαία να ασχοληθούν με ένα άθλημα-χόμπι που προσφέρει πολλά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και όχι μόνο».

Ο Πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Ηρακλείου Νίκος Παπανδρέου δήλωσε: «Ο όμιλος μας πρωτοπορεί πανελλαδικά και πάλι με τις δράσεις που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμπαράσταση.

Ο όμιλος μας διοργανώνει με επιτυχία το 11ο συνεχόμενο σκακιστικό τουρνουά στο Αστόρια, και μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις του είναι η σημερινή επίδειξη σκακιού από τον πρωταθλητή Κρήτης Άγγελο Σανδαλάκη, με στόχο να φέρουμε κοντά στο άθλημα περισσότερο κόσμο, και ειδικότερα παιδιά».

Ο πρωταθλητής Κρήτης στο σκάκι Άγγελος Σανδαλάκης που είχε την ευκαιρία να … μονομαχήσει ταυτόχρονα με 20 μικρούς σκακιστές επεσήμανε: «Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία του σκακιστικού ομίλου και της Περιφέρειας Κρήτης. Το σκάκι παιδαγωγικά δίνει πάρα πολλά οφέλη, και μάλιστα κάποιες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να το εντάξουν ως μάθημα στη δημοτική εκπαίδευση. Το άθλημα προσφέρει «τετράγωνη λογική» και ενισχύει την μνήμη».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες θα αναδείξουν τον πρωταθλητή και πρωταθλήτρια Κρήτης 2014 καθώς είναι ενσωματωμένο το ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2014. Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 5 το απόγευμα ενώ ο τελευταίος γύρος είναι τη Κυριακή στις 10 το πρωί με τη τελετή λήξης στις 3 μετά το μεσημέρι.