Έκλεισε οριστικά η υπόθεση της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», η οποία δεν διέθετε τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη θέση της.

Όπως είχε γράψει το protothema.gr, η αναπληρώτρια διοικήτρια είχε προσκομίσει πλαστό τίτλο σπουδών από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, αλλά και πλαστή αναγνώριση από τον αρμόδιο φορέα για τις αναγνωρίσεις του υπουργείου Παιδείας, ΔΟΑΤΑΠ.

Πλέον, η αναπληρώτρια διοικήτρια έχει λάβει και τη διαπιστωτική πράξη με τη λύση της σχέσης της. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η αξιωματούχος του ΕΣΥ -σημειωτέον ότι είχε διατελέσει και άλλη φορά αναπληρώτρια στη διοίκηση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου -είχε αποχωρήσει από το νοσοκομείο, προτού δημοσιευτεί η απόφαση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε επώνυμη καταγγελία, στην οποία υποστηριζόταν ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα» δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Η Αρχή, με έγγραφό της, ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων, (πρόεδρος είναι ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, και μέλη οι κκ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρόεδρος ΚΕΣΥ, Θεόδωρος Παπαβασιλείου, καθηγητής Ιατρικής Αθηνών, Γιώργος Καπερώνης, εκπρόσωπος ΑΣΕΠ και Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), καθώς επίσης αντίγραφο του φακέλου της εμπλεκόμενης για έλεγχο.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν ελέγχθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη διότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να διενεργήσουν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας διοικήτριας.

Η διαπίστωση επιβεβαίωσε την καταγγελία -αλλά και τους ψιθύρους που δυνάμωναν στο υπουργείο Υγείας, μετά το μαιευτήριο- ότι η 55χρονη αξιωματούχος του ΕΣΥ και στέλεχος της ΝΔ δεν διέθετε γνήσιο τίτλο σπουδών.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη ότι θα προβεί στην ανάκληση του διορισμού της εμπλεκόμενης αναπληρώτριας διοικήτριας, όπως και έπραξε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook