Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από το Σάββατο, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

"Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου, τη Δευτέρα και την Τρίτη, από όλα τα φαρμακεία, και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου.

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

Ετσι από σήμερα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων, (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά, εδώ και πέντε μήνες, δεν έχουν πληρώσει.

Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων - δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.