Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των ατόμων που υποστηρίζουν οργανωτικά την εκδήλωση και τον αριθμό των φιλάθλων που θα κατακλύσουν την Πλατεία Ελευθερίας και τους δρόμους του Ηρακλείου για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, εξελίσσεται σε μια από τις μαζικότερες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Κρήτης.
Οι οργανωτές: Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, έχουν προετοιμάσει μια πραγματική γιορτή, ώστε την Κυριακή 27 Απριλίου οι δρόμοι του Ηρακλείου να γεμίσουν από χιλιάδες χαρούμενους ανθρώπους όλων των ηλικιών, που για λίγες ώρες θα ξεχάσουν κάθε πρόβλημα και μέσα από την άσκηση και την ψυχική ευεξία θα αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολίες με μεγαλύτερη αισιοδοξία και δύναμη. 
Οι εγγραφές έφτασαν ήδη τις 2.250, και ουσιαστικά μόνο 450 συμπολίτες μας θα μπορέσουν να κάνουν ακόμα εγγραφή.
Ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν εγγραφή περιλαμβάνονται και ο Λευτέρης Αυγενάκης βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και ο Απόστολος Κλινάκης Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης σηματοδοτόντας έτση την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον αγώνα. 
Η κατάθεση αιτήσεων εγγραφής, μέχρι να εξαντληθούν οι 450 αριθμοί συμμετοχής, περιορίζεται πλέον το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο – Θύρα 1, και ώρες 10.00 – 20.00. 
  Όλοι οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή θα πρέπει να περάσουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Απριλίου από το Παγκρήτιο Στάδιο – Θύρα 1, (10.00 – 20.00) για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά (μπλουζάκι κ.λ.π.).
Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.
► 320 περίπου εθελοντές στηρίζουν με την προσφορά τους την εκδήλωση και τους συμμετέχοντες δρομείς.
Οι εθελοντές αυτοί προέρχονται από οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και μεμονωμένοι συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τους στόχους της.
Εθελοντικές οργανώσεις:
– Σώμα Σαμαρειτών – διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
– Ελληνική ομάδα διάσωσης
– GS motoclub.gr
– Προτέκτα
   Φορείς:
– Δήμος Ηρακλείου
– Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
– ΚΕΠΑΝΣΗ
– Ομάδα εθελοντών του τμήματος εργοθεραπείας από το 3ο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. «Τάλως» Δήμου Ηρακλείου
– Σύνδεσμός κριτών στίβου Ηρακλείου
– Παγκρήτιο Στάδιο
– Σωματεία στίβου Ηρακλείου (Ο.Φ.Η. – Γ.Ε.Η. – Παγκρήτιος Γ.Σ.- Σ.Μ.Κ.)
– Ένωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου
► Τις εκδηλώσεις υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν ως θεατές 3.000 περίπου συμπολίτες μας, που θα στηρίξουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες των συμμετεχόντων
► Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
10.00: 10.000 μ.
11.15: 5.000 μ. και Παιδικός αγώνας 800 μ.
► Την Κυριακή οι δρόμοι που περιλαμβάνονται στη διαδρομή των αγώνων θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων από τις 07.30 το πρωί μέχρι και τις 13.00 .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook