Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος πρ. Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ. Ανδρέου, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου.
Εκπρόσωποι της Κεντρικής εξουσίας, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Στρατιωτικών, Αστυνομικών κ.α. αρχών, Συλλόγων, Φορέων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου μετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία, όσο και στο μνημόσυνο. 
Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.

\"\"

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τόσο τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, όσο και τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς της Μεγαλονήσου για την ευλογητική παρουσία και συμμετοχή τους, ως επίσης και τον λαό του Θεού, σημείωσε: «… ζώντας το μέγα μυστήριο της Αναστάσεως του Κυρίου μας όπου τα πάντα πεπλήρωται φωτός ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια, καθώς η δική Του Ανάστασις θανάτω θάνατον πατήσας, μετέχουμε του μυστηρίου της ζωής και προσευχόμεθα για την ανάπαυση του αοιδίμου Γέροντος και προκατόχου ημών Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου. Ενός ευλογημένου και χαριτωμένου ανθρώπου του Θεού, ενός Επισκόπου που λόγω και έργω διακονούσε και μαρτυρούσε την αγάπη. Η ζωή του, η πορεία του υπήρξε αναστάσιμος, η διακονία του και μαρτυρία του αείφωτος. Ευγνωμονούμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας που επί ένα ολόκληρο αιώνα και πλέον μας τον χάρισε ανάμεσα μας, η ευχή του ας συνοδεύει την καθημερινότητα του βίου μας».

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, ως και την μαθητεία του δίπλα του κατά τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας. 
«Υπήρξε Επίσκοπος της αγάπης, της προσφοράς και της διακονίας. Θυσιαστικά αγαπούσε τον τόπο και τους ανθρώπους του, την Εκκλησία σύνολη», κατέληξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.
imks.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook