Με συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι κινητοποιήσεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Στάση αναμονής τηρούν οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές, ενώ με μπλόκα στον Προμαχώνα απειλούν οι αγρότες των Σερρών. Θετική ήταν, πάντως, η αντίδραση της ΠΑΣΕΓΕΣ τόσο στην ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος, όσο και στις βασικές κατευθύνσεις για την αγροτική οικονομία που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι «κόκκινοι» αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ στα Τρίκαλα, την Τρίτη στα Φάρσαλα και την Τετάρτη στην Καρδίτσα.

Η εβδομαδιαία ατζέντα
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προγραμματίζουν συμβολικούς αποκλεισμούς υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ και της ΑΤΕ με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση», ενώ η ΠΑΣΥ καλεί σε ανάλογες κινητοποιήσεις τους αγρότες και σε άλλα σημεία.

Για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις αποφασίζουν τη Δευτέρα και οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο να στηθούν μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λόγω της απροθυμίας των αγροτών να πάρουν μέρος σε αυτό.

Ανάλογες κινητοποιήσεις -χωρίς τρακτέρ και μπλόκα- προγραμματίζουν και οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία που συναντήθηκαν στα Γιαννιτσά και αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον Κ.Σκανδαλίδη.

Οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές προσανατολίζονται στο να διοργανώσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Αθήνας, το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ αποκλείουν οποιαδήποτε άλλη σκέψη για κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις φέρονται μόνο οι αγρότες των Σερρών, που απειλούν να καταλάβουν τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα από τις 7 Φεβρουαρίου, διακόπτοντας την πρόσβαση από και προς τη Βουλγαρία για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook