Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου συνάντηση κλιμακίου της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό, με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου στα γραφεία της Ανδρόγεω και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο παλιό δημαρχείο Αλικαρνασσού όπου έγινε συνάντηση με τον Σύλλογο Τεχνικών του Δήμου Ηρακλείου. Εκτός από τους εκπροσώπους των σωματείων οι «Ενεργοί Πολίτες» είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με υπαλλήλους του Δήμου. 

Βασικά ζητήματα που επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων είναι η αξιολόγηση και η κινητικότητα του προσωπικού. Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του Δήμου και η πιθανή επέκταση του. Σε κοινή αντίληψη τονίστηκε η ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των λειτουργιών του δήμου και, τέλος, συζητήθηκε το θέμα του οργανισμού του Δήμου. 

Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης δόθηκε έμφαση στην ανάγκη συνεχούς αγωνιστικής παρέμβασης εργαζομένων και Δήμου για την αποτροπή των απολύσεων του προσωπικού καθώς και των γενικότερων πολιτικών αλλαγών. 

Χτες, Τρίτη 29 Απριλίου, οι «Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό επισκέφθηκαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου. Συναντήθηκαν και συζήτησαν με εργαζόμενους και εθελοντές των υπηρεσιών αυτών και διαπίστωσαν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που προσφέρουν. 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια της οποίας έγινε επαφή με πολίτες και καταστηματάρχες. Η υποδοχή ήταν θερμή και ακολούθησε συζήτηση και κατάθεση των προβληματισμών τους για την πόλη.