Αναβολή για μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο, πήρε η εκδίκαση της αγωγής του Δήμου Γαύδου κατα συγκεκριμένου ατόμου, αναφορικά με το τεράστιο έλλειμμα που είχε βρεθεί στο ταμείο του Δήμου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, αλλά ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε αναβολή λόγω ασθενείας, προσκομίζοντας έγγραφο σύμφωνα με το οποίο νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ,

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα, ορίζοντας νέα ημερομηνία της δίκης, στις 13 Μαρτίου 2015 !.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή την δίκη, σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Γαύδου αναφέροντο τα εξής:

"Πριν τρία χρόνια σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε το οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε όταν η οικονομική επιτροπή του Δήμου Γαύδου μόλις ανέλαβε το έργο της βρέθηκε μπροστά σε μια μαύρη τρύπα που “κατάπινε” το ταμείο του δήμου, τα χρήματα της κρατικής επιχορήγηση, δηλαδή τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. 

Αν αναλογιστούμε πως το έλλειμα των -πάνω από- 530.000€ αφορά σε ένα διάστημα 2-3 χρόνων, για ένα δήμο με 60-70 μόνιμους κατοίκους, πρόκειται αναλογικά για ένα μεγάλο οικονομικά σκάνδαλα που διαδραματίζονται στη χώρα μας.

Όπως τονίζει η νυν δημοτική αρχή Γαύδου: 

Αυτή την κατάχρηση δεν την ανεχτήκαμε. Καταγγείλαμε το γεγονός στην περιφέρεια η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. 

Εμείς οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου δεν ξεχνάμε το παρελθόν και δεν κοιτάμε αλλού όπως κάποιοι θα ήθελαν. Είμαστε εδώ, βέβαιοι πως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της και θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν. 

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλη η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονίων, τέτοια φαινόμενα και τέτοιες συμπεριφορές περιμένουμε να μην μένουν ατιμώρητα."