Η περιφερεακή ενότητα Χανίων συνδιοργανώνει με το Δήμο Πλατανιά το 3ο τουρνουά μπάσκετ αλληλεγγύης του οποίου το Final Four, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο του Ταυρωνίτη.

Στις δηλώσεις της εν\’ όψει της τελικής φάση της διοργάνωσης η αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη τόνισε: \”Θέλουμε να συγχαρούμε τους εθελοντές των ομάδων του εργασιακού πρωταθληματος μπάσκετ, οι οποίοι με την προσπάθειά τους έχουν καταφέρει να στηθεί και να καθιερωθεί ο θεσμός αυτός ο οποίος προσφέρει στο νομό μας τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και σε αυτό της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το ερασιτεχνικό μπάσκετ γνωρίζει μεγάλη άνθηση στα Χανιά και για το λόγο αυτό η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, ευελπιστώντας ότι θα έχει συνέχεια και στο μέλλον τόσο του τουρνουά αλληλεγγύης όσο και οι άλλοι αγώνες με Πανελλήνια και διεθνή χαρακτήρα που μπορούν να διοργανώνονται στα Χανιά. Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν ομάδες από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο δίνοντας έτσι ένα παγκρήτιο χαρακτήρα στη διοργάνωση.

Πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στους γιατρούς του κόσμου οι οποίοι καλύπτουν ιατρικά το τουρνουά και διαθέτουν εκεί που πραγματικά χειάζεται τα τρόφιμα και τα φάρμακα που μάζεψαν οι ομάδες που συμμετείχαν στο κύπελλο αλληλεγύης\” .

Εκπροσωπώντας τους αθλητές των ομάδων ο Κωνσταντίνος Ζουριδάκης δήλωσε:\”Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με τις ομάδες του εργασιακού πρωταθλήματοςυπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά που από την πρώτη χρονιά που μαζεύτηκαν 27 ομάδες μαζί με ομάδες που φέραμε από το Δήμο Πλατανιά και τα περίχωρα, προσπαθήσαμε να διαδώσουμε το μπάσκετ, να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία ρούχα τρόφιμα φάρμακα χα΄ρις καιμ στο βοήθεια των γιατρών του κόσμου, Θέλουμε να το μεγαλώσουμε όλο αυτό, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους δύο τόνους\”.

.
Η κα Ελευθερία Μουλουδάκη, υπέυθυνη τμήματος Χανίων των Γιατρών του κόσμου, θέλησε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους για να συμπληρώσει: \”Δεν είναι τυχαίο το όνομα τουρνουά αλληλεγγύης είναι πραγματικά ένα όνομα που μας αγγίζει αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός συμβαδίζει με τον εθελοντισμό και την αλληεγγύη. Είναι τρίτη χρονιά φέτος και οι γιατροί του κόσμου έχουμε καλύψει ιατρικά τη διοργάνωση και θα μαζέψουμε και τα φάρμακα, τα τρόφιμα προκειμένου να τα διαθέσουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη\”.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook