Σε «έντονο καιρικό φαινόμενο» απέδωσε ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στην Αργυρούπολη τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του την περασμένη Κυριακή κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνείται την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που απαγγέλθηκε για το δυστύχημα. Συμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια της υπόθεσης δικαιολογητικά για τη λειτουργία του παιδικού πάρκου, αλλά και του επίμαχου παιχνιδιού. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα έδωσε στον δήμο, γιατί δεν του ζητήθηκαν.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και ήδη είχαν καλέσει την εταιρεία πιστοποίησης και ελέγχου προκειμένου να το ελέγξει.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega, η εταιρεία πιστοποιήσης απάντησε ότι ουδεμία σχέση έχει με το εν λόγω λούνα παρκ.

Αυτή την ώρα, ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των δύο υπαλλήλων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Για την υπόθεση η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε κακουργηματική ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται επίσης με την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Νωρίτερα οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στην ανακρίτρια υποστηρίζοντας ότι είναι νομικά άκυρη η αναβάθμιση της κατηγορίας που έγινε σε βάρος τους.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ