Με τον πρόεδρο του συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Κώστα Δανδουλάκη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στα πλαίσια της περιοδείας του, στην ΠΕ Ρεθύμνου.

Μετά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, ο κ. Τσόκας δήλωσε:

«Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, τον πρόεδρο Μανώλη Τσακαλάκη και τα μέλη του, ανταλλάξαμε απόψεις και ακούσαμε τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι του τουρισμού, τα οποία είναι ίδια σε όλο το νησί.

Το επιπρόσθετο πρόβλημα που υπάρχει στο Ρέθυμνο είναι ότι δεν έχει πύλη εισόδου και αναγκάζεται να εξυπηρετείται από τις πύλες εισόδου των Χανιών και το Ηρακλείου.

Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη, ως Περιφέρεια, να προωθήσουμε τις λύσεις στις συνδετήριους οδούς, μεταξύ των αεροδρομίων αυτών και του Ρεθύμνου και μιλάω για τον Βόρειοδυτικό άξονα και την σύνδεση αεροδρομίου, Χανίων με ΒΟΑΚ.

Δεσμευόμαστε ότι θα είναι άμεση προτεραιότητα μας να αποκαταστήσουμε και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όσων οδηγούν σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή ανάμεσα στο Ρέθυμνο και στο αεροδρόμιο Χανίων, ανάμεσα στο Ρέθυμνο και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, παράλληλα με τις άλλες παρεμβάσεις ασφαλείας που θα κάνουμε στο οδικό δίκτυο.

Επίσης, η Περιφέρεια αυτό που μπορεί να προσφέρει σε σχέση με τον τουρισμό είναι το θέμα της προβολής της Κρήτης στην παγκόσμια αγορά και γι’αυτό θα ακυρώσουμε τον διαγωνισμό, που τρέχει τώρα, ύψους 2,5 εκ ευρώ, σε συνεννόηση με τις ενώσεις, τους συλλόγους αλλά και τα επιμελητήρια θα διαθέσουμε αυτά τα χρήματα στους ιδιώτες που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να υπάρξει μεταξύ μας συνεργασία, θα ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε την Κρήτη μπροστά και να διαφημίσουμε τον Τουρισμό. Αυτό δεν είναι δουλειά της Περιφέρειας αλλά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό»

Στη συνέχεια ο κ. Τσόκας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Κώστα Δανδουλάκη, συναντήθηκαν και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιο και συζήτησαν θέματα της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook