Δραματική αναθεώρηση προς τα κάτω του πρώτου επίσημου απολογισμού, που έκανε λόγο για τουλάχιστον 2.100 νεκρούς από τις δύο κατολισθήσεις που «έθαψαν» μεγάλο μέρος ενός χωριού στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, έδωσαν οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών «δεν πιστεύεται» πως θα υπερβεί τους 500, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Μπαντακχσάν, Γκιούλ Μοχάμαντ Μπεντάρ.

Ο κ. Μπεντάρ εξήγησε πως η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των δύο απολογισμών οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία ετοιμάστηκαν με βάση τις πληροφορίες «ντόπιων», και «όχι από την τεχνική μας ομάδα».

Στους 300 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών, όπως δήλωσε από τον τόπο της καταστροφής ο κυβερνήτης Σάχης Γιαλιουλάχ Αντίμπ.

Οι προσπάθειες εντοπισμού τυχόν επιζώντων εγκαταλείφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 24 ώρες μετά την καταστροφή.

Ο κυβερνήτης Αντίμπ σημείωσε πως το σημείο της τραγωδίας θα κηρυχθεί μαζικός τάφος.

Περίπου 300 οικήματα εκτιμάται πως παραμένουν θαμμένα κάτω από τόνους πέτρας, χώματος και λάσπης.

Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή κατά τις τελευταίες ημέρες. Προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook