– Το τραγούδι από την ταινία Τιτανικός τραγουδούσαν οι μαθητές που βρίσκονταν στο Sewol και δεν είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης
– «Τράβα φωτογραφίες από τις τελευταίες μας στιγμές» λέει κάποιος
– «Θέλω να δώ τη μαμά μου» ακούγεται η φωνή ενός μαθητή σε άλλο video
– «Μην ανησυχείς, να ζήσουμε και θα τους δεις» τον καθησυχάζει ένας άλλος
– Ακόμη 8 πτώματα ανασύρθηκαν – 236 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα

Τραγική ειρωνεία: την ώρα που βυθιζόταν το πλοίο Sewol, στο ναυάγιο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο «Τιτανικός» της Νότιας Κορέας, παιδιά που δεν είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αστειεύονται.

Όχι μόνο κι εκείνα λένε πως «είναι σαν τον Τιτανικό», αλλά τραγουδούν ένα μικρό κομμάτι από το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας. Η σοκαριστική στιγμή έχει καταγραφεί σε video που πρώτη ανέβασε η εφημερίδα Mirror στην ιστοσελίδα της.

Η ώρα είναι λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της 16ης Απριλίου. Το πλοίο Sewol έχει αρχίσει να παίρνει κλίση. Κάποια παιδιά πανικοβάλλονται, άλλα δεν συνειδητοποιούν. Το πλήρωμα δίνει εντολή από τα μεγάφωνα να παραμείνουν στις θέσεις τους και να φορέσουν τα σωσίβιά τους.

Είναι εικόνες που καταγράφηκαν από το κινητό ενός παιδιού, του 17χρονου Park Su-hyeon, που έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο, αλλά οι τελευταίες στιγμές από τη ζωή του ίδιου κι άλλων παιδιών καταγράφηκαν από το κινητό του τηλέφωνο. Ο πατέρας της έδωσε τα video ντοκουμέντα στα ΜΜΕ.

«Θα πεθάνω» λέει ένα από τα παιδιά. «Πρέπει να αφήσω τα τελευταία μου λόγια πριν πεθάνω», λέει ένα άλλο. Ο Park τους παρακινεί να φύγουν κι αφήνει το κινητό να γράφει. «Σε παρακαλώ, άσε με να ζήσω. Μαμά, μπαμπά, σας αγαπάω».

Ένα παιδί ρωτά από που παίρνουν όλοι τα σωσίβιά τους.

Τρία λεπτά μετά τις 09:00 ένα άλλο παιδί λέει: «Αυτές είναι φωτογραφίες που πρέπει να τραβήξουμε ως τις τελευταίες μας μνήμες».

Σε ένα άλλο video που έχει στην κατοχή του το CNN υπάρχουν κι άλλοι διάλογοι μεταξύ των παιδιών την ώρα του πανικού. «Παιδιά, δεν έπρεπε να είναι έτσι! Πως παίρνουν τη στροφή», λέει κάποιος, ενώ από τα μεγάφωνα οι επιβάτες καλούνται να φορέσουν σωσίβια αλλά να μείνουν στις θέσεις του.

«Πηδάνε στη θάλασσα» λέει κάποιος, ενώ ένα παιδί ζητάει να δει τη μαμά του. Κάποιος προσπαθεί να του δώσει ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά: «Μην ανησυχείς. Θα ζήσουμε και θα τους δείς τότε».

«Φοβάμαι! Φοβάμαι! Αυτός είναι ο διάδρομος! Σώστε μας». Η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ…

Το Σάββατο, 17 μέρες μετά το ναυάγιο, οι δύτες ανέσυραν από το κουφάρι του Sewol άλλες οκτώ σορούς. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών έχει φτάσει τώρα τους 236, ενώ 66 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στον τερματισμό των ερευνών. Οι δύτες τώρα «αδυνατούν να βουτήξουν εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και των μεγάλων κυμάτων που ενισχύει ο ριπαίος άνεμος» δήλωσε ο Κο Μιούνγκ Σουκ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Περισσότεροι από 100 δύτες, οι οποίοι πρόσφατα χρειάστηκε να εργαστούν σε ακραίες συνθήκες, περιμένουν μέχρι τα κύματα να κοπάσουν, προσέθεσε ο ίδιος. Θα πρέπει να ανοίξουν ένα μονοπάτι όσο το μήκος των κάβων που θα τους οδηγήσει έως το ναυάγιο του πλοίου που βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων επιμένουν προκειμένου το σύνολο των σορών να ανασυρθεί από το εσωτερικό του πλοίου όμως τα ισχυρά ρεύματα σε αυτό το σημείο χωρίς αμφιβολία έχουν ήδη μεταφέρει κάποιες σορούς στα ανοικτά.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook