«Ανάσα» για τους κατοίκους της Ηλιούπολης αποτελούν τα έργα διάνοιξης και διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και τα οποία θα μεταμορφώσουν την περιοχή.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε για τις εργασίες διάνοιξης που έγιναν σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στην πολεοδομική ενότητα «Άη – Γιάννης - Μεσαμπελιές – Φορτέτσα».

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις προβλέπουν την διάνοιξη δρόμου, που θα συνδέσει τις οδούς Συκίωνος και Ετεάρχου και θα δώσει κυκλοφοριακή διέξοδο στους διερχόμενους. Επίσης, θα διαμορφωθούν δύο μεγάλοι Κοινόχρηστοι Χώροι πρασίνου.

Η παρέμβαση στο σύνολό της αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ικανοποίησή τους από την έναρξη των εργασιών που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, εξέφρασαν στο Δήμαρχο Ηρακλείου κάτοικοι της περιοχής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ»

Ο κ. Κουράκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και την υλοποίηση των απαιτούμενων πολεοδομικών χαράξεων. «Θα συνεχίσουμε αποδίδουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους στους κατοίκους της πόλης μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, προσθέτοντας:

«Στόχος μας είναι οι γειτονιές του Ηρακλείου να είναι εύκολα προσβάσιμες, με λειτουργικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, οι οποίοι θα αποτελούν σημεία αναφοράς και συνάντησης και κέντρα ψυχαγωγίας και πολιτιστικών δράσεων. Θέλουμε να φτιάξουμε γειτονιές ελκυστικές για τους δημότες μας.»