Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και φορέων πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου του ΕΣΝΕ, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Δρ. Άννα Τριχοπούλου, η οποία όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της:

«Το επιστημονικό αυτό τριήμερο επικεντρώνεται πραγματικά σε θεματικές που αποτελούν προτεραιότητα στον τομέα υγείας και της 7ης ΥΠε Κρήτης: η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας και οι εφαρμογές της στην πρόληψη και στην κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα, η προαγωγή υγείας, η ανάπτυξη του δικτύου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, η πιστοποίηση και τα νοσηλευτικά πρωτόκολλα, αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθεί το Συνέδριο σας αποτελούν προτεραιότητα του επιχειρησιακού μας σχεδίου στην υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης και για τα οποία έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, στις οποίες το νοσηλευτικό προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας της Κρήτης είναι πάντα ενεργά παρόν».

Παράλληλα, συνεχίζοντας, η κα Τριχοπούλου επεσήμανε οτι:

«Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το θέμα της ανάπτυξης του εθελοντισμού στον τομέα της υγείας αποτελεί κεντρικό θέμα των εναρκτήριων διαλέξεων του παρόντος Συνεδρίου. Στις δύσκολες συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας που δημιουργεί η κρίση , ο εθελοντισμός και η συνεργασία αποτελούν μια ελπίδα για την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα του ασθενούς.

Η 7η ΔΥΠε έχει πρωτοπορήσει στον τομέα αυτό με τη δημιουργία μητρώου εθελοντών υγείας στην περιφέρεια Κρήτης, και την πιστοποίηση της διαδικασίας προσέλκυσης, αξιολόγησης, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των εθελοντών. Ήδη στο μητρώο των εθελοντών υγείας της 7ης ΥΠε μέσα σε μερικούς μήνες έχουν ενταχθεί πλέον των 100 εθελοντών».

Τέλος «αξιοποιώντας το βήμα αυτού του Συνεδρίου», όπως είπε η Υποδιοικήτρια, «και δράττοντας της ευκαιρίας να απευθυνθώ στο σύνολο σχεδόν του νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας μας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας σε όλους εσάς (2.350 νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτών) που καθημερινά καταβάλλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιφέρειας της Κρήτης.

Όλους εσάς που έχετε « μετατρέψει» την κρίση σε πρόκληση για νέα γνώση, καλύτερο σχεδιασμό , νέες πρακτικές και ποιότητα νοσηλευτικής φροντίδας».

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Μαΐου, ενώ με την υποστήριξη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα του συνεδρίου, αλλά και του κοινωνικού ρόλου των επαγγελματιών υγείας νοσηλευτών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 6 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. μεγάλη μουσική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, με την ευγενική συμμετοχή των καλλιτεχνών : Τζούλι Ναούμ, Συγκροτήματος «ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ», Βασίλη Σταυρακάκη και Γιώργου Παπαδάκη. Στην εκδήλωση θα χορέψουν παιδιά του χορευτικού λαογραφικού ομίλου Μ.&Λ. Χνάρη.

Σκοπός της διοργάνωσης η προμήθεια του βασικού παιδικού εμβολιασμού για τα ανασφάλιστα παιδιά της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook