Με τη συμμετοχή πολλών αγοριών και κοριτσιών διοργανώθηκε το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα πράσινου και πορτοκαλί γηπέδου 2014.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ:

Το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα πράσινου γηπέδου 2014 διοργανώθηκε στον Ο.Α. Σούδας με τη συμμετοχή πολλών αγοριών και κοριτσιών. Συμμετείχαν 15 αθλητές και 9 αθλήτριες απ’ όλη την Κρήτη. Ο Ο.Α. Χανίων εκπροσωπήθηκε με 6 και 5 αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα. Η διαδικασία των αγώνων είχε ως εξής: πρώτα έπαιξαν όλοι με όλους σε γκρουπ των τεσσάρων ή των τριών ατόμων και στη συνέχεια αγωνίστηκαν οι 2 πρώτοι του κάθε γκρουπ σε ένα ταμπλό σε knock-out αγώνες. Ο Ο.Α.Χ.  κατάφερε να διακριθεί στα αγόρια και στα κορίτσια.

Στα κορίτσια ο τελικός ήταν υπόθεση του Ο.Α.Χ. καθώς Βαϊδάκη Αγγελική και Καραχάλιου Μαρία προκρίθηκαν σε αυτόν με 4 νίκες η πρώτη και 2 η δεύτερη. Στην συνέχεια και τα 2 κορίτσια επικράτησαν στους ημιτελικούς τους για να συναντηθούν στον τελικό και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε πάνω από 1 ώρα νικήτρια αναδείχθηκε η Βαϊδάκη με σκορ 7/6(7).

Στην κατηγορία των αγοριών ο νικητής ήταν επίσης από τον Ο.Α. Χανίων. Ο Ματσαμάκης Λευτέρης λοιπόν αναδείχθηκε νικητής περνώντας ως 1ος από τον όμιλο του με 3 νίκες και στην συνέχεια με 3 επίσης άνετες νίκες σε 8άδα, ημιτελικό και τελικό στον γύρο του αποκλεισμού. Στον τελικό μάλιστα επικράτησε του Ντεβετζίδη (Ο.Α. Ρεθύμνου) με 6/1. 1ος από τον όμιλο του πέρασε και ο Πετράκης Στέλιος που αποκλείστηκε δύσκολα στην 8άδα.

Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά από τον Ο.Α.Χανίων ήταν οι Καλογεράκη Νεφέλη, Κοπάση Σταυρούλα, Τσουρβελούδη Σύλια, Γεωργουδάκης Μιχάλης, Ψυλλάκης Πέτρος, Ζυμβραγουδάκης Λευτέρης και ο Σταυρουλάκης Αντώνης. Προπονητές τω παιδιών του Ο.Α.Χ. είναι οι Χέλμης Ερμής, Καλογηρόπουλος Διονύσης, και Κουβαράκης Πολύδωρος.

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ο.Α.Χ. ολοκληρώθηκε και το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα τένις πορτοκαλί επιπέδου που διεξάχθηκε στο Ηράκλειο. Οι μικροί τενίστες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων με 13 συμμετοχές κατάφεραν να κατακτήσουν τις 2 πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών και 1 δεύτερη στα αγόρια.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 12/4 ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των αγοριών με 41 συμμετοχές από όλη την Κρήτη. Ο Ο.Α.Χ. συμμετείχε με 7 αγόρια εκ των οποίων οι 6 κέρδισαν τον 1ο αγώνα.

Ο τελικός ήταν Χανιώτικη υπόθεση καθώς Ζερβός Στέλιος και Καϋμενάκης Αριστοτέλης μετά από 3 νικηφόρους αγώνες κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Εκεί μετά από έναν ποιοτικό «εμφύλιο» ο βενιαμίν Ζερβός Στέλιος έδειξε περισσότερη  ψυχραιμία και επικράτησε του Αριστοτέλη με σκορ 4/2 αφήνοντας τον στην 2η θέση παρότι και εκείνος απέδωσε πολύ καλά. Ως τους 8 κατάφεραν να φτάσουν οι Στομπά Ζοζέφ και Κοκκινάκης Τζώρτζης με πολύ καλές εμφανίσεις. Επίσης στο κυρίως ταμπλό ο Βολτυράκης Ευτύχης με μια νίκη και μια ήττα και ο Φουντουλάκης Νικόλας  με 2 νίκες και μια ήττα έφτασαν στους 16. Στο ταμπλό του consolation συνέχισε ο πρωτοεμφανιζόμενος Τζοτζολάκης Κώστας όπου και σταμάτησε στον 1ο γύρο μετά από καλή παρουσία

Την επόμενη μέρα διεξήχθη το τουρνουά κοριτσιών με την συμμετοχή 17 αθλητριών από όλη την Κρήτη. Από τον Ο.Α.Χ. συμμετείχαν 6 αθλήτριες εκ των οποίων οι 3 ήταν πρωτοεμφανιζόμενες. Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Μαρινάκη Στελλίνα που παρά την ήττα της στον 1ο γύρο από την Νικηφορίδη (Ηράκλειο) μπήκε στο ταμπλό του consolation και κάνοντας 4 εκπληκτικές νίκες κατάφερε να ξαναμπεί στο κυρίως ταμπλό με το σύστημα της 2ης ευκαιρίας. Εκεί πέτυχε ακόμα 2 νίκες σε 8άδα και ημιτελικό για να φτάσει στον τελικό όπου και ξανασυνάντησε την Νικηφορίδη. Αυτή τη φορά όμως η μικρή τενίστρια του Ο.Α.Χ. δείχνοντας ψυχραιμία και αγωνιστικότητα επικράτησε σε ένα αμφίρροπο ματς κερδίζοντας 5-4 και κατάκτησε την 1η θέση. Η Κολοκυθά Κλειώ κατάφερε να φτάσει ως τις 8 με 2 νίκες στο ταμπλό 2ης ευκαιρίας αλλά εκεί αποκλείστηκε δύσκολα. Η Τσιχλάκη Δήμητρα δεν κατάφερε να κάνει νίκη καθώς στα 2 ματς που αγωνίστηκε έπαιξε με τις 2 φιναλίστ του τουρνουά. Τα άλλα κορίτσια του Ο.Α.Χ. Καραγιάννη Στέλλα , Κοκκινάκη Μάρνη και Κρασονικολάκη Αντωνία πήραν μέρος για 1η φορά σε παγκρήτιους αγώνες με την Κρασονικολάκη να πετυχαίνει 2 νίκες στο ταμπλό του consolation.  

Προπονήτριες των παιδιών είναι Ριτζάκη Μαρία και Γρηγοράκη Πωλίνα.

 

Το Δ.Σ. του Ο.Α.Χ. συγχαίρει νικητές και ηττημένους για την προσπάθεια τους και εύχεται σε αυτούς και τους προπονητές τους καλή συνέχεια. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook