Έγιναν σήμερα ο αγιασμός και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία του υπ. Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σ. Τσόκα, του υπ. αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Ζερβάκη, του συνόλου των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε», Σεραφείμ Τσόκας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας στο Λασίθι. Ενός χώρου που σφύζει από την όρεξη για δουλειά και την αγάπη των συμπολιτών μας για τον τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου τον Γιώργο Ζερβάκη, που είναι ο υπ. αντιπεριφερειάρχης μας στο Λασίθι. Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκεται κοντά μας και να είναι ένας βασικός συνεργάτης και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε την Κρήτη. Η βοήθεια του ήταν καταλυτική για να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο και αξιόλογο ψηφοδέλτιο στο Λασίθι.

Ένα ψηφοδέλτιο νίκης και αλλαγής για τον τόπο μας. Ο Γιώργος Ζερβάκης, πετυχημένος επιστήμονας και επιχειρηματίας, γνώστης της αυτοδιοίκησης σε όλες τις βαθμίδες της και έμπειρος πάνω στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι η καλύτερη επιλογή για το Λασίθι. Μαζί με την ομάδα μας στο Λασίθι, που είναι μια ομάδα ήθους, συνέπειας και μαχητικότητας για τον τόπο μας, τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ κοντά!
Έχω τη χαρά και την τιμή, να συνεργάζομαι με ανθρώπους ικανούς και επιτυχημένους στον τομέα τους. Μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, έχουμε όμως ένα και μόνο όραμα: την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης μας. Καταφέραμε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο και διακομματικό ψηφοδέλτιο, με μοναδικό κριτήριο το όραμα και την αγάπη μας για την Κρήτη μας».

\"\"

\"\"

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Ζερβάκης, κατά την παρουσίαση, είπε:

«Το .. Κρήτη Μπορούμε …άρα και το Λασίθι Μπορούμε … δεν είναι απλά ένα προεκλογικό σύνθημα, είναι το πιο πραγματικό, το πιο αληθινό μήνυμα αυτών των εκλογών προς τους κατοίκους της Κρήτης, προς τους κατοίκους του Νομού Λασιθίου. Ένα μήνυμα που στηρίζεται, τόσο στην εμπειρία και την γνώση του επικεφαλής της παράταξης μας Σεραφείμ Τσόκα και την επιτυχημένη από κάθε άποψη θητεία του στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, οι οποίοι είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, με πίστη, με όραμα και κυρίως όρεξη για δουλειά.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μας ενώνει η αγωνία για την πορεία αυτού του τόπου. Η πίκρα και η στενοχώρια για ότι γίνεται μέχρι τώρα μα προπαντός η διάθεση για ανατροπή αντιλήψεων και πρακτικών που επικρατούν στον τόπο είναι ο κοινός στόχος. Πολλές φορές έχουμε δει τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας που αφορούσαν το Νομό να στηρίζονται ή να δικαιολογούνται από τις επιλογές, την ανοχή, την αδιαφορία της περιφέρειας ώστε εύκολα να γυρίζουν την πλάτη στο Νομό και τα προβλήματά του. Ήρθε η ώρα να πούμε με τον πλέον κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση. Κύριοι φτάνει: ΩΣ ΕΔΩ. Μας μιλούν συνεχώς για συγκρητισμό.

Εμείς λέμε ναι στο Συγκρητισμό, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, με επιλογές, αποφάσεις και προτεραιότητες, όχι με βάση τις ψήφους των πολιτών, αλλά με βάση τις ανάγκες των πολιτών. Ναι στο Συγκρητισμό, αλλά στην βάση μιας ισόρροπης ανάπτυξης, με έργα και πρωτοβουλίες που θα αποδείξουν στην πράξη την άρση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας που όλοι παραδέχονται και που αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος κάτοικος ή επισκέπτης, όχι μόνο του Λασιθίου αλλά και της Κρήτης.

Ακούμε συνεχώς για έργα, για εντάξεις, για απορροφήσεις και δεν είδαμε να γίνεται το απλό, το αυτονόητο να κλείνουν οι λακκούβες του οδικού δικτύου, έστω αυτού του οδικού δικτύου του Νομού.

Ένα οδικό δίκτυο που αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο εθνικό δίκτυο σε ολόκληρη την χώρα. Ένα οδικό δίκτυο που βάζει καθημερινά σε δοκιμασία εμάς και τις οικογένειες μας. Κύριοι, λίγος σεβασμός, λίγη σοβαρότητα σε ένα Νομό που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία. Σε ένα νομό καθαρά εξωστρεφή και εξαγωγικό μέσα από τον τουρισμό, τα πρώιμα κηπευτικά, το λάδι.

\"\"

Με κάθε ευκαιρία η περιφέρεια προβάλλει ως επίτευγμα την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Αλήθεια πόσα χρήματα δεν δαπανήθηκαν σε δράσεις με μοναδικό αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση κάποιων οικονομικών δεικτών και όχι την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Κατασπατάληση χρήματος σε ανενεργές δράσεις με μόνο στόχο την επίτευξη απορροφητικότητας. Το ζητούμενο είναι να μας πείτε ποιο το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, ποια η προστιθέμενη αξία από την απορρόφηση, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, πόσες νέες επιχειρήσεις άνοιξαν, πως αντιμετωπίζεται η ανεργία.

Πως αξιοποιούνται οι τοπικοί πόροι, με ποιο τρόπο στηρίχθηκαν και θα στηριχθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και να βγουν από το αδιέξοδο. Για μας ζητούμενο, προτεραιότητα και στοίχημα δεν αποτελούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά πιο μπροστά ο ορθολογικός, ρεαλιστικός και κυρίως αναπτυξιακός σχεδιασμός, τον οποίο σχεδιασμό, θα υπηρετήσουν κατόπιν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Η παράταξή μας και ξέρει και θέλει και μπορεί, έχει σχέδιο, έχει όραμα, έχει θέσεις, έχει προτεραιότητες και για την Κρήτη και για το Λασίθι.

Σε ότι αφορά το Νομό : Το ζητούμενο δεν είναι πλέον η παραγωγή προϊόντων ή η παροχή υπηρεσιών, αυτό είναι δεδομένο, το κατακτήσαμε με πολύ κόπο. Σήμερα στο Οροπέδιο παράγονται άριστα κηπευτικά, η Ιεράπετρα τροφοδοτεί την Ευρώπη με πρώιμα, στη Σητεία και στην Κριτσά παράγεται βραβευμένο λάδι παγκοσμίως, ο Άγιος Νικόλαος και η Ελούντα είναι από τα πλέον γνωστά και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Για μας στόχος είναι η προστιθέμενη αξία ή αλλιώς η υπεραξία υπηρεσιών και προϊόντων η οποία ολοένα και συρρικνώνεται και μάλιστα πολλές φορές στα όρια του κόστους παραγωγής.

Εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη, εκεί πρέπει να συμβάλλει η περιφέρεια. Εμείς δίδουμε πολύ μεγάλο βάρος στην συνέργεια μεταξύ των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων των κλάδων για να δημιουργηθούν εξωτερικές οικονομίες. Μόνο η συνύπαρξη και η συνεργασία θα αυξήσει τις παραγωγικές δραστηριότητες και θα τονώσει την απασχόληση, θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, θα ενδυναμώσει τις οικονομικές δομές και την κοινωνική συνοχή και θα δώσει ελπίδα και προοπτικές στον τόπο. Η αλλαγή της αυριανής μέρας αφορά εμάς τους ίδιους και θα αρχίσει από εμάς τους ίδιους.

Η καθημερινότητα μας θα αφυπνίσει και τους πιο δύσπιστους για να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα. Σας καλώ λοιπόν να κάνετε τις επιλογές που πρέπει για να πετύχουμε αυτά που οραματιζόμαστε, αυτά που μας αξίζουν για ένα Λασίθι, ισόνομο, ισότιμο, δυνατό και περήφανο. Μονιασμένοι και αλληλέγγυοι, Λασίθι μπορούμε».

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε ο αγιασμός και τα εγκαίνια των γραφείων του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» στον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκονται στην οδό Κοντογιάννη 11-13 (Santa Marina) στον Άγιο Νικόλαο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook