Τη δεύτερη θέση στο κόσμο κατέκτησε η χανιώτικη εταιρεία \”Απολλώνια\” σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία. 
Η σημαντική αυτή θέση που συνοδεύτηκε από το αντίστοιχο Αργυρό Μετάλλιο έρχεται να επιβεβαιώσει την υψηλή ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου και ειδικά το παγκοσμίως γνωστό ΠΟΠ Κολυμβαρίου. 
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η σημαντική δραστηριότητα των κρητικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές στους τομείς της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίου.
Η \”Απολλώνια\” ιδρύθηκε το 2010 και έχει έδρα τα Χανιά της Κρήτης. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι ανωτέρας ποιότητας και έχουν την ένδειξη ΒΙΟ, ΠΟΠ και άλλες πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της εταιρείας να παράξουν και να προμηθεύσουν το διεθνές καταναλωτικό κοινό με αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο.
Ειδικά το ελαιόλαδο είναι προέρχεται από την περιοχή του Κολυμβαρίου και η οξύτητα του είναι από 0,2 έως 0,6.
Εκτός από το ελαιόλαδο η \”Απολλώνια\” διαθέτει και άλλα προϊόντα όπως Θυμαρίσιο Μέλι με ή χωρίς το συνδυασμό άλλων βοτάνων, Μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα Κρήτης με περιεκτικότητα 70%-80%, Γραβιέρα Κρήτης από καθαρό Αιγο-πρόβειο γάλα που παράγεται στις ορεινές περιοχές της Κρήτης, κρητικά παξιμάδια και βουτήματα τα οποία παρασκευάζονται σε ξυλόφουρνο, μπαχαρικά, βότανα αρωματικά σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο.
Η \”Απολλώνια\” στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητες της σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής και ήδη βρίσκεται σε επαφή με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των εν λόγω περιοχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook