Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η Ημέρα Ειδικής Αγωγής που οργάνωσε το δημοτικό σχήμα της \”Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή\”, με εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, στο 2ο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στη Χρυσοπηγή καθώς και στο 3ο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στη Δεξαμενή. 
\’Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”οι εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Άννας Μαράκη, Δώρας Κιντή, Ελένης Τσουρουνάκη και Ειρηναίου Μαράκη όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης στα Χανιά.
Συγκεκριμένα στην ΕΛΕΠΑΠ συζητήθηκαν τα προβλήματα που περιορίζουν την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται εκεί. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένας πάροχος υγείας που βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από το πώς λειτουργεί η κρατική ασφάλιση, η οποία με τις πρόσφατες αλλαγές και τον εξορθολογισμό των κρατικών τιμολογίων δημιουργεί δυσκολίες στην χρηματοδότηση της. Τα χρήματα προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων και οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ αλλά όχι σε όλα τα σημεία. Για
παράδειγμα, δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την πισίνα γιατί δεν θεωρείται θεραπευτική δραστηριότητα! Η βοήθεια που έχουν προσφέρει οι δωρεές είναι σημαντική αλλά και αυτή σχετικά περιορισμένη, όσο αφορά την περασμένη χρονιά τουλάχιστον. Η πολιτική που ακολουθείται από τις συνεχείς περικοπές οδηγεί την ΕΛΕΠΑΠ να λειτουργεί σαν προβληματική επιχείρηση και να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί μη βιώσιμη. Μάλιστα, καθώς η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός πάροχος υγείας αυτού
του είδους στα Χανιά, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη λίστα αναμονής από γονείς και παιδιά που προσφεύγουν στις υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ. 
Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να λυθούν μέσω της φιλανθρωπίας αλλά ότι χρειάζονται τολμηρές πολιτικές για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση της ΕΛΕΠΑΠ και όλων των ανάλογων δομών ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους. 
Αύριο Τετάρτη 7/5 η \”Ανταρσία στα Χανιά\” θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στις 9πμ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ξυλοκαμαρα.
Στη συνέχεια θα συζητήσει με εργαζόμενους σε εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αντιπεριφέρεια Χανιων. Το απόγευμα στις 7μμ η \”Ανταρσία στα Χανιά\” θα συμμετέχει στην εκδήλωση με τους υποψήφιους δημάρχους Χανίων, στο πολιτιστικό κέντρου του Αγίου Παντελεήμονα στην Αμπεριά, την οποία χαιρετίζει ως μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία η
οποία αναδεικνύει ότι κάτι διαφορετικό, γεμάτο με ελπίδες γεννιέται μέσα στις συνοικίες της πόλης και τους εργατικούς χώρους που αξίζει να στηρίξουμε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook