«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα, ακόμη και το πιο μικρό ορεινό χωριό, με έργα πνοής, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα προάγουν και προβάλλουν τα θετικά του νησιού»
Με αυτά τα λόγια ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, στα πλαίσια των επισκέψεων του στα χωριά των Αστερουσίων, έδωσε το στίγμα της προσπάθειας της Περιφέρειας Κρήτης προς όφελος της Ενδοχώρας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με γνώμονα τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες. 
Μια προσπάθεια, η οποία σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με το συνδυασμό του κ. Σταύρου Αρναουτάκη θα έχει ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, εφόσον υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, ειδικά σε αυτούς της ενδοχώρας του νησιού. 
«Με δεδομένο ότι η ενδοχώρα αποτελεί το «κλειδί» για την ανάπτυξη της Κρήτης και το «πάντρεμα» πρωτογενή και τουριστικού τομέα, είναι σαφές, πως με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένη πολιτική που έχει ήδη εκπονηθεί, το νησί μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον πλούτο που διαθέτει προς όφελος των πολιτών», επισήμανε ο κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος τόνισε πως είναι ουσιώδες να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στην παραγωγή και τη διανομή των τοπικών προϊόντων, καθώς μέσα από εκεί θα στηριχθούν και θα βοηθηθούν οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συντονισμός των αγροτών και δημιουργία Ομάδων Παραγωγών και συνεταιρισμών, οι οποίοι μέσα από ένα ενιαίο δίκτυο διανομής, θα μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά με τους επιχειρηματίες και να προωθούν τα προϊόντα τους σε αυτούς. 
Πρόκειται για μια κίνηση στοχευμένη και άμεσα υλοποιήσιμη, η οποία όμως θα φέρει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, αφού θα μιλάμε για την απορρόφηση της ντόπιας παραγωγής από την τοπική αγορά. Κάθε τόπος έχει να προσφέρει, αρκεί ο πλούτος και οι δυνατότητες του να αξιοποιηθούν σωστά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βαμιεδάκης, μιλώντας με κατοίκους του Πύργου Μονοφατσίου, του Ασημίου, της Λιγόρτυνου, του Μεσοχωριού και του Χάρακα στη διάρκεια της επίσκεψης του σε αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook