Παραιτήθηκαν ομαδικά από τα καθήκοντά τους, την Τρίτη, οι αρχισυντάκτες της Le Monde, μετά την πολύμηνη διαμάχη με τη διεύθυνση της γαλλικής εφημερίδας με αντικείμενο την αναδιοργάνωση της σύνταξής της. 
Ειδικότερα, οι αρχισυντάκτες και οι βοηθοί αρχισυντακτών, σε μήνυμά τους, που απευθύνεται στη διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκερέντ, αλλά και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λουί Ντρεϊφούς, σημειώνουν: «Εδώ και πολλούς μήνες, αποστείλαμε πολλά μηνύματα για να επισημάνουμε σημαντικές δυσλειτουργίες καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση που μας εμποδίζει να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας».
Διευκρινίζοντας πως δεν επιθυμούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της εφημερίδας, δηλώνουν ότι «είναι διαθέσιμοι για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ζητήματα, μέχρι το διορισμό μιας νέας ομάδας». Μάλιστα τονίζουν: «Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς επιτυχία. Διαπιστώνουμε σήμερα ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν εμπιστευτεί και για αυτό παραιτούμαστε από τις θέσεις μας», καταλήγουν οι αρχισυντάκτες.
Να σημειωθεί πως η Ναταλί Νουγκερέντ ανέλαβε διευθύντρια της εφημερίδας τον Μάρτιο του 2013, ενώ σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είχε στείλει τον Φεβρουάριο σε συνεργάτες της, σχεδίαζε να τοποθετήσει περίπου 50 εργαζομένους της σύνταξης της Le Monde σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως στα ψηφιακά μέσα. Τα συνδικάτα τότε είχαν εκφράσει τον φόβο ότι πρόκειται για ένα «συγκαλυμμένο κοινωνικό πρόγραμμα».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook