Την άποψή του για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που όπως είναι «να μην γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης», περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και ότι βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης και δεν πρέπει με τίποτα να ξαναπέσουμε στην κρίση. Αυτό είναι ένα τεράστιο διακύβευμα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός» και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές.

«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση. Άλλωστε τα αποτελέσματα τα οποία ορισμένοι ονειρεύονται δεν θα τα δουν» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «επιζεί από την κρίση και θα εξαφανιστεί μαζί με αυτή», εκπροσωπεί «το νέο λεφτά υπάρχουν» και «καπηλεύεται την οδύνη και τον πόνο», όπως είπε.

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει. Σύνθημά του, άλλωστε, είναι αυτό το περίεργο, το \”Go back\” που είπε» δήλωσε.

«Πολύ στο \”φεύγα\” είναι ο κ. Τσίπρας. Φύγε από την κυβέρνηση, φύγε από το ευρώ, φύγε από το ΝΑΤΟ, πολύ φευγάτο τον βλέπω. Εγώ αντίθετα λέω \”επιστρέφω\”. Και προχωράω, πάω μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί δεν δέχτηκε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ας πάει πρώτα ο ίδιος σε αυτές τις Ευρωπαϊκές τηλεμαχίες, να σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους ανθυποψηφίους του. Γιατί εκεί πέρα θα τον ρωτήσουν πράγματα τα οποία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαντήσει».

«Η ψυχολογία αλλάζει και ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι βγαίνουμε από την κρίση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δείξαμε ότι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της» πρόσθεσε.

«Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. «Η ρύθμιση είναι δεδομένη» όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και διαβεβαίωσε: «Το 2020 θα έχουμε ξανακερδίσει όσα χάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Υπάρχει η ανάγκη δικαιοσύνης, η απόδοση δικαιοσύνης, η αποκατάσταση σε ορισμένες κατηγορίες, οι οποίες έχουν πραγματικά από το Δημόσιο υπεραδικηθεί. Θα σας έλεγα δηλαδή, τριτοκοσμικοί μισθοί σε γιατρούς, σε πανεπιστημιακούς, στη Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την ανάγκη περαιτέρω μειώσεις φόρων. «Το πετύχαμε μετά από μάχη επί μαχών με την τρόικα, η οποία δεν ήθελε με τίποτα για το θέμα των φόρων που πέσανε για το φαγητό και τα λοιπά. Το θέλω και στο εισόδημα. Το θέλω και στα κέρδη των επιχειρήσεων. Έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω να υπάρχει ένας ενιαίος φόρος, το λεγόμενο flat rate tax 15%» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. «Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω» δήλωσε.

«Δεν θα απαντήσω» ήταν επίσης η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το ενδεχόμενο μετακίνησης, ή μη, του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που με πρωτοβουλία της πήγε το θέμα στον μόνο αρμόδιο, όπως είπε, την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπαλτάκου και για το εάν μετάνιωσε που τον εμπιστεύτηκε για συνεργάτη του, ο ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Γι’ αυτό και δεν είναι πια κυβερνητικό στέλεχος. Πιο καθαρός δεν μπορώ να είμαι».

Για Το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αντίθετα από άλλους» θεωρεί «καλοδεχούμενο» το καινούργιο, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει ασάφεια στις θέσεις του.

«Εγώ σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι δε θέλουν τίποτα το καινούργιο, θεωρώ κάθε τι το καινούργιο καλοδεχούμενο. Από εκεί και πέρα, οφείλω να πω ότι για να μπορώ να το χαρακτηρίσω, να το κρίνω, να πω ο,τιδήποτε για αυτό, θα πρέπει κάτι να ξέρω. Κι αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω καθόλου τις θέσεις που έχουν» δήλωσε για Το Ποτάμι.

Ο πρωθυπουργός προέταξε ως ένα από τα ζητούμενα από εδώ και στο εξής «να υπάρχει το 2015 εκλογή νέου Προέδρου. Εγώ νομίζω ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη Βουλή το 2015».

Σε ερώτηση εάν έχει σκεφτεί το πρόσωπο απάντησε: «Όχι, δεν έχω σκεφθεί. Αλλά νομίζω ότι σίγουρα υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος ο οποίος να μπορεί να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες. Αλλά δημιουργεί αστάθεια το γεγονός».

Κορυφαία, επίσης, προτεραιότητα «είναι το θέμα του Συντάγματος. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα καινούργιο Σύνταγμα στη χώρα και να προχωρήσουμε αμέσως στην αναθεώρηση ορισμένων άρθρων τώρα, να κρίνουμε ποιες είναι οι αναθεωρητέες διατάξεις, προκειμένου η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook