Με θεά τα φουγάρα της Δραπετσώνας το Ποτάμι παρουσίασε τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές του το βράδυ της Δευτέρας.

Γιατί στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα; Γιατί όπως εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα σενάριο είναι να γίνει η Ευρώπη Κερατσίνι, να προστεθεί φτώχεια πάνω στην φτώχεια και ανεργία πάνω στην ανεργία, και το άλλο σενάριο είναι να γίνει το Κερατσίνι Ευρώπη.

Κάποιοι λένε ότι αρκεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα για να λυθούν αυτομάτως όλα τα προβλήματα, όμως η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ο πλούτος – των προσώπων, των επιχειρήσεων, των κρατών – πολλές φορές αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς από την οικονομία. Αυτό δημιουργεί τρομερές ανισότητες. Η λέξη για την Ευρώπη είναι η αναδιανομή. Αναδιανομή ανάμεσα στους πολίτες, από τους πλούσιους στους φτωχότερους, αναδιανομή ανάμεσα στις περιοχές, από τις πλούσιες στις φτωχότερες. Ο μόνος δρόμος που έχει η Ευρώπη είναι να προχωρήσει ενωμένη σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού παρουσίασαν ο έναν τον άλλον. Ο κάθε υποψήφιος δηλαδή εξηγούσε με λίγες λέξεις τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να ψηφίσει τον επόμενο υποψήφιο. Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια «διπλή» υποψηφιότητα, αυτήν της συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιούλης Μενουδάκου, η οποία είναι έγκυος και αναμένεται να γεννήσει τις επόμενες ημέρες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη που αναφέρθηκε στους συνυποψήφιούς του ως «αστέρες κύριας ακολουθίας», σε αντιδιαστολή με τους παλιούς πολιτικούς τους οποίους παρομοίασε με «μαύρες τρύπες, λευκούς νάνους, ερυθρούς γίγαντες».

Αποχαιρετώντας ο Σταύρος Θεοδωράκης τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολίτες του Κερατσινίου είπε ότι στη ζωή, όπως και στην πολιτική, σημασία έχει ποιους συναντάς, και ευχήθηκε οι πολίτες να το σκεφτούν αυτό όταν θα βρεθούν πάνω από την κάλπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook