Το μοναδικό «επιζών» χειρόγραφο μιας από τις σημαντικότερες συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, βγαίνει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο, με αρχική τιμή εκτίμησης 1 εκατ. έως 1,5 εκατ. λίρες.

Πρόκειται για το αυτόγραφο χειρόγραφο της Δεύτερης Συμφωνίας σε μι ελάσσονα που συνέθεσε ο Ραχμάνινοφ στη Δρέσδη, από το 1906 έως το 1909, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για περίπου έναν αιώνα, θεωρούνταν ότι το χειρόγραφο είχε χαθεί μετά την πρεμιέρα της συμφωνίας στην Αγία Πετρούπολη το 1908. Ανακαλύφθηκε όμως το 2004 στο κτήμα ενός Ευρωπαίου ιδιώτη συλλέκτη.

Το χειρόγραφο είχε ανακοινωθεί για πώληση στον οίκο Σόθμπις το 2004 και αποσύρθηκε από τη δημοπρασία μετά από διεκδίκηση ιδιοκτησίας. «Ένας φιλικός διακανονισμός ακολούθησε και το χειρόγραφο πωλήθηκε στον τωρινό ιδιοκτήτη το 2005, κι από τότε εκτίθεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη» πληροφορεί ο διάσημος οίκος δημοπρασιών.

Η τελευταία συγκρίσιμη πώληση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994, όταν αυτόγραφο χειρόγραφο του Ρόμπερτ Σούμαν πωλήθηκε για 1.480.000 λίρες από τους Σόθμπις.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook