Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου:

"Ο υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, που έβαλε την ταφόπλακα στην ΕΡΤ και στους περιφερειακούς σταθμούς, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς», βλέπε ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καψής, ετοιμάζεται να κατέβει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Ο Παντελής Καψής, με θητεία στο ΔΟΛ (Ψυχάρης) και στα Μέσα του Μπόμπολα, ανέλαβε να φτιάξει το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μετά το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού, με επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ξεπούλησε τη δήθεν ευαισθησία του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τη θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που στη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, κατά την κάθοδό του στο νησί, λίγες μέρες μετά τη φασιστική πράξη της κυβέρνησης, υποσχόταν και διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι θα λειτουργήσουν ξανά οι Περιφερειακοί Σταθμοί και ότι ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα έχει 1700­ 1800 υπαλλήλους, με όσους εργαζόταν στην ΕΡΤ να έχουν προτεραιότητα.

Όλα ψέματα με άθλιο τρόπο μπροστά σε δεκάδες απολυμένους.

Ο κ. Καψής εφαρμόζοντας, όπως αποδείχθηκε, πλήρως τις θέσεις των συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά, έφτιαξε ένα ομοίωμα δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, με 600 υπαλλήλους που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη, καταργώντας όλους τους σταθμούς της Περιφέρειας.

Ανάμεσά τους η ΕΡΑ Ηρακλείου, η ΕΡΑ Χανίων και ο Τηλεοπτικός Σταθμός Κρήτης.

Εμείς τον περιμένουμε να τον υποδεχθούμε μαζί με τους πολίτες του νησιού που τόσους μήνες βρίσκονται δίπλα μας στο μεγάλο αγώνα που δίνουμε.

Και είναι πολλοί.

Περιμένουμε όμως και από τους τοπικούς παράγοντες, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, βουλευτές, καθώς και από άλλους φορείς να πάρουν θέση γι’ αυτή την προκλητική επίσκεψη.

Να μιλήσουν για τις υποσχέσεις που ελάμβαναν από τον κ. Καψή, όπως τουλάχιστον μας έλεγαν, περί λειτουργίας ξανά των μονάδων της ΕΡΤ στην Κρήτη.

Εμείς αυτό τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε μέχρι τη πλήρη δικαίωσή μας που δεν είναι άλλη από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως ήταν στις 11 Ιουνίου 2013 τη μέρα που την έκλεισαν και την επιστροφή όλων των εργαζομένων, στις θέσεις που κατείχαν.

Η παρουσία του ανθρώπου που επισφράγισε το μαύρο, σ’ ένα τόπο με έντονες δημοκρατικές ευαισθησίες δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Εμείς θα είμαστε εκεί και περιμένουμε όσους πραγματικά τόσους μήνες βρίσκονται δίπλα μας ή λένε πως είναι μαζί να έρθουν και να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κ. Καψή για τα, «Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»".