Υποστολή σημαίας στον Α.Ο. Χανιά, αφού ο Βασίλης Γωνιωτάκης μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή στα Περιβόλια (φωτ. παρακάτω) πήρε την απόφαση να σταματήσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας, που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

\"\"
Ο \”Γώνιω\” παραχώρησε συνέντευξη στον Λευτέρη Αντωνακάκη και στο Flashnews.gr, στην οποία αναφέρει τους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα και να προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του ερασιτεχνικά, με το ΙΝΚΑ να έχει ανοίξει ήδη την… αγκαλιά του για να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του!

Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Ρεθυμνιώτη επιθετικού:

Για την απόφαση να σταματήσει:

«Πήρα την απόφαση να σταματήσω από τον ΑΟΧ, γιατί έτσι ένιωθα και έτσι ήθελα να πράξω. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα των Χανίων, που μου έδωσε την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της και να με κάνει και αρχηγό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, την τωρινή αλλά και την παλαιά διοίκηση, καθώς και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας. Πέρασα πάρα πολύ καλά στα Χανιά και είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστημένος που έζησα καλές εποχές του ΑΟΧ και θα κρατήσω μόνο αυτές, τις κακές θέλω να τις αφήσω στην άκρη και θέλω να βλέπω όπως όλος ο κόσμος τον ΑΟΧ να είναι πάντα εκεί που πρέπει να είναι, ψηλά και να ευχαριστιόμαστε όλοι να τον βλέπουμε.».

\"\"

Για το αν ήταν δύσκολη απόφαση το να σταματήσει:

«Ήταν δύσκολη απόφαση να σταματήσω από τον ΑΟΧ, γιατί είναι η ομάδα που αγαπάω πάρα πολύ και δεν θα πάψω να την αγαπάω. Αυτή την απόφαση την πήρα γιατί πλέον είμαι μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιρικά και πρέπει να ξέρουμε πότε πρέπει να σταματάμε. Πήρα την καλύτερη απόφαση από την στιγμή που σαν ποδοσφαιριστής που έχω παίξει σε όλες τις ομάδες που ήμουν βασικός, φέτος δεν έπαιξα καθόλου, χωρίς να θέλω να αφήσω αιχμές. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον κ. Σεροπιάν. Ίσα-ίσα που ο άνθρωπος ήρθε και άλλαξε κατά πολύ την ομάδα και βλέπουμε ότι πάει πάρα πολύ καλά και στα μπαράζ, αλλά και στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 2η θέση, κάτι που μας ικανοποιεί όλους μας. Είναι προσωπική μου επιλογή να φύγω από την ομάδα. Φεύγω σαν φίλος, όπως ήρθα έτσι φεύγω από την ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.»

\"\"

Για το αν πιστεύει ότι μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο φέτος:

«Κάθε ποδοσφαιριστής αν δεν παίζει σε μια ομάδα που έχει προσφέρει νιώθει στεναχωρημένος. Αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά ήξερα σε ποια ομάδα ήμουνα και δεν νιώθω καθόλου στεναχωρημένος. Αν στεναχωριόμουνα για κάτι το έλεγα του κ. Σεροπιάν και μου απαντούσε κι αυτός κατάλληλα, όπως έπρεπε και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σίγουρα στεναχωριόμουνα σε κάποια ματς που μπορούσα να βοηθήσω. Έχω παίξει μπάλα και ξέρω να κρίνω και αυτό με βοήθησε ώστε να κάνω υπομονή μέχρι να τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.»

Για την φετινή πορεία του ΑΟΧ:

«Σίγουρα κανείς από εμάς τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση, τους προπονητές και τον κόσμο που ερχόταν στο γήπεδο, δεν περίμενε ότι θα πάει τόσο καλά η ομάδα. Αν σκεφτείς πως η ομάδα δεν πήγε πουθενά προετοιμασία και έκανε προπονήσεις στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και στη Μοναχή Ελιά, αυτό τα λέει όλα. Κανείς δεν το περίμενε, αλλά από τη σωστή δουλειά που κάναμε βγήκε αυτό το αποτέλεσμα και η ομάδα κατέληξε να είναι δεύτερη.»

Για το αν μπορεί να πετύχει τον «άθλο» της ανόδου:

«Σίγουρα μπορεί να πετύχει την άνοδο, αν την αφήσουνε… Το έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ και αυτό μας χαροποιεί όλους. Μπορεί να το κάνει το θαύμα. Αν πάλι δεν το καταφέρει αυτή η ομάδα έχει κάνει υπερήφανο όλο τον κόσμο και έχει βάλει σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.»

\"\"

\"\"

Για το αν συγκρίνονται οι δύο άνοδοι που πανηγύρισε με τον ΑΟΧ (από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική και από τη Football League 2 στη Football League):

«Δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε τις δύο ανόδους. Η περσινή σεζόν είχε τεράστιες δυσκολίες για την ομάδα και αυτό το ξέρετε όλοι. Ειδικά στον πρώτο γύρο παλεύαμε με… τα θηρία και όμως καταφέραμε να έχουμε την ομάδα κοντά στις προνομιούχες θέσεις. Από εκεί και πέρα μέτρησε το πάθος, η προσωπικότητα του καθενός ποδοσφαιριστή και η ποιότητα του κ. Σεροπιάν σαν προπονητή. Γιατί είναι ένας 100% επαγγελματίας. Και οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν ό,τι μπορούσαν και βοήθησαν και αυτοί από την πλευρά τους. Γι’ αυτό είναι ξεχωριστή η μία χρονιά με την άλλη. Από την περσινή σεζόν το μόνο που θέλω να θυμάμαι είναι η ιστορική επιτυχία της ανόδου…»

\”Όταν άκουγα να φωνάζουν το όνομά μου οι φίλοι του ΑΟΧ ανατρίχιαζα\”

Για το τι κρατάει από το πέρασμά του από τον ΑΟΧ:

«Σίγουρα θα κρατήσω την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου. Όταν ακούω το όνομά μου να το φωνάζουν στο γήπεδο ανατριχιάζω. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ιδιαίτερα τους “Blue Boys” γιατί δεν θα ξεχάσω αυτά που μου έχουν κάνει και μου έχουν προσφέρει, όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε άλλα παιδιά. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Έχω κάνει πραγματικούς φίλους και από τους “Blue Boys” αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Θα είμαι πάντα δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και να συνεχίσουν να την αγαπάνε όπως την αγαπάνε. Αξίζουν πολλά αυτά τα παιδιά.»

Για τη συνέχιση της καριέρας του:

«Δεν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, γιατί το… μικρόβιο δεν βγαίνει από μέσα μου. Θα συνεχίζω να παίζω ερασιτεχνικά και να ασχολούμαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Γιατί 22 χρόνια με φουλ σεζόν, είμαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι έκανα τον κύκλο μου επαγγελματικά. Ήρθε ο καιρός να ηρεμήσω και να κοιτάξω πλέον να κάνω και οικογένεια, γιατί είμαι πλέον 35 χρονών.»

\"\"\"\"

\"\"

\”Ο Εργοτέλης με έκανε ποδοσφαιριστή\”

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την καριέρα που έκανε στο ποδόσφαιρο:

«Έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές και πάντα μου έλεγαν να κοιτάξω πιο ψηλά και να μην μένω στην Κρήτη. Σίγουρα μπορούσα να πάω και πιο ψηλά. Παλιότερα είχα προτάσεις για να πάω ακόμα και στην Ισπανία, αλλά δεν το κρύβω ότι επειδή δεν έχω τελειώσει το σχολείο ότι φοβήθηκα το πώς θα προσαρμοστώ σε μια ξένη χώρα, Γι’ αυτό και δεν έφυγα και ποτέ. Από την Ελλάδα μου είχαν γίνει 2-3 καλές προτάσεις, από τις οποίες αξέχαστες μου έχουν μείνει του Πανιωνίου και του Άρη. Επέλεξα να πάω μετά τον ΟΦΗ, που έφυγα ως ημί-επαγγελματίας, στον Εργοτέλη και δεν το μετάνιωσα. Ο Εργοτέλης μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μέχρι Α’ Εθνική. Ευχαριστώ τον Εργοτέλη γιατί με έκανε ποδοσφαιριστή. Η πρώτη μου ομάδα στην Κρήτη είναι ο Εργοτέλης και μετά είναι τα Χανιά. Είμαι ικανοποιημένος και τις επιλογές που έχω κάνει δεν τις έχω μετανιώσει. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που πήγα, που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω τις φανέλες τους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook