Ο Φάνης Ζαμπετάκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε», επισκέφτηκε εχθές στο Αρκαλοχώρι με τους συνεργάτες του το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, επιθυμώντας να σηματοδοτήσει την πίστη του στον κεντρικό ρόλο που ανήκει στην Εκκλησία της Κρήτης για την υλοποίηση του Σχεδίου Αλληλλεγγύης -το οποίο από καιρό προωθεί- με στόχο να μη μείνει κανένας Κρητικός μόνος του στην Ανασφάλεια.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αλλά και οι ακούραστοι συνεργάτες του, ανέπτυξαν στον κο Ζαμπετάκη τα πιεστικά και πολύπλευρα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει η κοινωνία της περιοχής. Ο κος Ζαμπετάκης αποκόμισε πολύτιμα συμεράσματα από την ουσιαστική εμπειρία και το πλούσιο έργο του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου τα οποία δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει για την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου του, με προτεραιότητα στην ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών & στον συντονισμό των δομών κοινωνικής πρόνοιας στο νησί της Κρήτης σε ένα ενιαίο περιφερειακό δίκτυο.
Ο κος Ζαμπετάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χωρίς την Αγάπη & Ευλογία της Εκκλησίας κανένα κοινωνικό σχέδιο αλληλεγγύης δεν γίνεται εφικτό. Το εντυπωσιακό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα του αθόρυβου αλλά ζωτικού έργου της Εκκλησίας μας στην Κρήτη. Αποτελεί διαρκή έμπνευση και πρότυπο για κάθε πολίτη ή επαγγελματία που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Υγεία και την Αλληλεγγύη των συνανθρώπων του»
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αρκαλοχώρι από τις 4 Ιουλίου του 2013 που ξεκίνησε τη λειτουργία του συνεργαζόμενο με 49 γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 1.200 άτομα ασθενείς, ενώ έχει συγκεντρώσει πάνω από 8.500 σκευάσματα φαρμάκων εκ των οποίων έχει διαθέσει σε ασθενείς σχεδόν τα 4.000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook