\”Ο εκπαιδευτικός κόσμος του Ρεθύμνου στέλνει μήνυμα ότι δεν επιθυμεί αυτή την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και αντιστέκεται στις τακτικές του υπουργείου παιδείας για επιβολή μιας διαδικασίας που έχει απορριφθεί σχεδόν στο σύνολό της από την εκπαιδευτική κοινότητα\”.

Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης, αποτυπώνοντας σε αριθμούς αυτό το μήνυμα προκειμένου να γίνει κατανοητό από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Σύλλογο:

Από τις 121 σχολικές μονάδες του Ν. Ρεθύμνου (56 δημοτικά και 65 νηπιαγωγεία) με τη διαδικασία που αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση και τη ΔΟΕ, δηλαδή με άρνηση των εκπαιδευτικών και ανάθεση από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων έγινε στις 114 σχολικές μονάδες δηλ. σε ποσοστό 94,2% .  Ενώ εθελοντικά, και κατά πλειοψηφία, προχώρησαν 6 σχολικές μονάδες (4 δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία) δηλ. ποσοστό 4,9%.  Σε ένα νηπιαγωγείο η προϊσταμένη παραιτήθηκε για να μην προχωρήσει σε ανάθεση, αφού είχαν αρνηθεί οι συνάδελφοι επομένως δεν προχώρησε σε καμία διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί και στο Ρέθυμνο, όπως και στην υπόλοιποι Ελλάδα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και \”στην διάλυση της δημόσια εκπαίδευσης, ενάντια στις κατηγοριοποιήσεις σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών συνεχίζεται\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook