Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εκφράζει με επιστολή του, την πλήρη αντίθεσή του στο νομο 4250/14 για την αξιολόγηση στο Δημόσιο Τομέα και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5/2014.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η άθλια δικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο το επόμενο χρονικό διάστημα, επιβάλλει εντελώς προσχηματικά το νέο σύστημα αξιολόγησης που προϋποθέτει πως ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων πρέπει υποχρεωτικά να κριθεί εξ΄αρχής ως ανεπαρκές και πλεονάζον. Συγκεκριμένα ο νέος νόμος προβλέπει πως σε κάθε υπηρεσία ένα 15% θα βαθμολογηθεί από 1 εως 6, ένα 60% από 7 εως 8 και μόλις το 25% θα αριστεύσει.

Και όλα αυτά παρά τα δραματικά κενά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με τις 20.000 κενές οργανικές θέσεις- 300 θέσεις για το νοσοκομείο Χανίων-, την υπερεργασία του υπάρχοντος προσωπικού χωρίς ρεπό και άδειες, τις απλήρωτες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες πολλών μηνών. Σκοπός τους είναι να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική της περικοπής του κοινωνικού κράτους με κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και κλινών και περαιτέρω υποβάθμιση όλων των δομών δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Υγείας.

Στο όνομα της εξυπηρέτησης του τοκογλυφικού χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων θυσιάζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Η ολοκλήρωση του προγράμματος των 25.000 διαθεσιμοτήτων και των 15.000 απολύσεων εντός του 2014 στο Δημόσιο, όχι μόνο δεν θέτει τέλος στη θυσία χιλιάδων εργαζομένων προκειμένου να εξευμενιστούν οι αγορές, αλλά ουσιαστικά θεσμοθετεί και παγιώνει τη διαδικασία απολύσεων στο δημόσιο. Θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, απομονωμένους, να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το πρόσχημα της βελτίωσης των υπηρεσιών μέσα από την διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορεί παρά να προκαλέι οργή στον ελληνικό λαό που βιώνοντας τις πολιτικές των μνημονίων οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που με φιλότιμο και αυταπάρνηση κρατάνε τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Δευτέρα 12/5/14 ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο \”Κωστής Νικηφοράκης\” με συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ

Να απαιτήσουμε τη κατάργηση του νόμου σφαγείου 4250/14 για την αξιολόγηση
Να υπογράψουμε ΟΛΟΙ το κείμενο συλλογής υπογραφών του Σωματείου μας ενάντια στην αξιολόγηση ανά υπηρεσία
Να συγκαλέσουμε σύσκεψη διευθυντών των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των προϊσταμένων των τμημάτων
Να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στις 14 Μαΐου 2014 ενάντια στην αξιολόγηση, με παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.Π.Ε στο Ηράκλειο στις 10.30πμ και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στη Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο υγείας.
Να απεργήσουμε – απέχουμε καθολικά από τα καθήκοντα της αξιολόγησης με κάλυψη σωματείου – ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ ( κατατέθηκε εξώδικη γνωστοποίηση της απόφασης ΑΔΕΔΥ προς τα υπουργεία)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook