Νωρίς το πρωί, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς σε βάρος δύο αλλοδαπών αδερφών (άνδρας-γυναίκα), με την κατηγορία της «Σωματεμπορίας από κοινού».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία 26χρονης Νιγηριανής, οι δύο ομοεθνείς της, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική κατάστασή της, την έπεισαν να μεταναστεύσει και να εγκατασταθεί στην Ευρώπη, με σκοπό την εύρεση εργασίας.

Σε αντάλλαγμα της υποτιθέμενης βοήθειας που της προσέφεραν για τη μεταφορά της στην Ευρώπη, οι δράστες ζήτησαν χρηματικό ποσό, ύψους 50.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της αποπληρωμής της οφειλής, οι δράστες εγκατέστησαν την 26χρονη σε διαμέρισμα στην περιοχή του Βόλου, όπου την εξέδιδαν κατά διαστήματα.

Η οικονομική συμφωνία μάλιστα, όπως το θύμα ισχυρίστηκε, επικυρώθηκε μέσω θρησκευτικής τελετής (βουντού), που πραγματοποιήθηκε από τοπικό "θρησκευτικό γιατρό" στη χώρα καταγωγής της.

Στην καταγγέλλουσα έγιναν γνωστές οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας, ενώ δήλωσε την επιθυμία να της χορηγηθεί νόμιμη παραμονή στη χώρα μας και να ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newsit.gr