Σε κοινωνικές δομές της περιοχής του Μασταμπά περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Συντυχάκης, με τη δημοτική σύμβουλο με την Πόπη Συντυχάκη.

Στους παιδικούς σταθμούς επιβεβαιώθηκαν τη σοβαρή κατάσταση που έχει αναδείξει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η έλλειψη προσωπικού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, η επιβάρυνση των τροφείων για τους γονείς. Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και στο ΚΕΚΟΙΦ (πρώην ΚΑΠΗ) Μασταμπά, όπου οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει σε σημείο να εξετάζουν το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη το Κέντρο, λόγω της υποχρηματοδότησης.

Στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση στο πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν, ενώ οι περισσότεροι έχουν ημερομηνία λήξης, αφού δουλεύουν με πεντάμηνες συμβάσεις.

Στις παρεμβάσεις του ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε την ανάγκη στήριξης των κοινωνικών δομών, που αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα με τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων. Σήμερα σε συνθήκες κρίσης, θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία περισσότερους πόρους για την διεύρυνση και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να καλύψουν το ολοένα και διογκούμενο φάσμα κοινωνικών προβλημάτων. Να διεκδικήσει την πρόσληψη πολλαπλάσιου δυναμικού, ώστε να φύγουν οι δομές από την πορεία συρρίκνωσης ή και κατάργησης στην οποία βρίσκονται.

Τέλος, επεσήμανε, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να παλεύει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα των κοινωνικών δομών και καλεί τους εργαζόμενους και συνολικά τον ηρακλειώτικο λαό να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικώντας την απρόσκοπτη λειτουργία και την αναβάθμισή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook