Τον 56χρονο Βρετανό εκατομμυριούχο Shoja Shojai συνέλαβαν οι ισπανικές Αρχές, με την κατηγορία πως κρατούσε δέκα γυναίκες- μοντέλα- παρά τη θέλησή τους σε φρουρούμενη έπαυλη στην Costa del Sol, με τις οποίες είχε μάλιστα αποκτήσει επτά παιδιά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 56χρονος είχε συναντήσει τις περισσότερες γυναίκες στο Λονδίνο- εκείνες προέρχονταν από διάφορες χώρες, Ρωσία, Γερμανία, Μογγολία, Καζακστάν κ.ά.- και έλεγε πως ήταν μεγιστάνας του πετρελαίου, φίλος του Μπαράκ Ομπάμα και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Τάζοντάς τους καριέρα στο χώρο της μόδας τις οδηγούσε στην έπαυλη στη Μαρμπέλα της Ισπανίας όπου όμως η ζωή ήταν αρκετά διαφορετική.

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία από τις γυναίκες κατήγγειλε κακομεταχείριση από τον Shojai. Στη συνέχεια εννέα γυναίκες τον κατηγόρησαν πως τις παρέσυρε στην Ισπανία με ψεύτικές υποσχέσεις, υποβάλλοντάς τις σε συναισθηματική κακοποίηση και απειλές σωματικής βίας με σκοπό να μην τολμήσουν να τον εγκαταλείψουν.

Ο 56χρονος κοιμόταν εκ περιτροπής με τις «αιχμάλωτες» ενώ ζούσε σε ένα σπίτι δίπλα στην έπαυλη Casa Saf.

Οι γυναίκες είπαν στην αστυνομία πως τους επέτρεπε να βγουν από την έπαυλη όποτε ήθελαν αλλά πάντα συνοδευόμενες από έναν από τους σοφέρ του Shojai και με την προϋπόθεση να τον ενημερώνουν πού πήγαιναν και τι ώρα θα γύριζαν.

Υποστηρίζουν πως τις απειλούσε με αντίποινα κατά των παιδιών τους και των οικογενειών τους αν τον παράκουαν.

Οι πιο πλούσιες από τις γυναίκες λένε πως τις ανάγκαζε να πληρώνουν το ενοίκιο για την έπαυλη, ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ το μήνα.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία βρήκε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στο σπίτι, έπειτα από αναφορές των γυναικών πως υπέφεραν από πονοκεφάλους και πως τις ανάγκαζαν να παίρνουν αντικαταθλιπτικά.

Ο Shojai αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση όσο ισπανικό δικαστήριο εξετάζει τις καταγγελίες των γυναικών για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε δίωξη.

Οι γυναίκες και τα παιδιά τους, ηλικίας από εννέα μηνών έως επτά ετών, έχουν μεταφερθεί σε κοντινούς ξενώνες φιλοξενίας.

Ο Shojai αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του υποστηρίζοντας πως οι γυναίκες δούλευαν στις επιχειρήσεις τους, έκαναν συναινετικό σεξ μαζί του και πως έμειναν έγκυοι επειδή δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επίσης αρνείται οποιαδήποτε ψυχολογική ή σωματική κακομεταχείριση.

Ο Shojai ήταν παντρεμένος με μία από τις δέκα γυναίκες με τις οποίες ζούσε αλλά δεν είναι σαφές αν η σύζυγός του είναι μεταξύ των γυναικών που τον καταγγέλλουν.


newsbeast.gr