Για «ένα πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων» έκανε λόγο ο νυν και εκ νέου υπ. Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του το Σάββατο 10/5/2014, στο ίδρυμα συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του «Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας».

Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και υπηρεσίες του Γηροκομείου σημειώνοντας πως «προτεραιότητα μας, την επόμενη δημοτική περίοδο, είναι η ανέγερση της νέας πτέρυγας, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η αποθήκη των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου – και η οποία σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται πλέον καθότι είναι έτοιμο το νέο κτήριο στην Πελεκαπίνα – και η οποία θα αυξήσει κατά 80 άτομα τον αριθμό των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων».

Ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ιδρύματος και Δημ. Σύμβουλο κ. Γιώργο Γεωργακάκη και την Αντιπρόεδρο κα. Στέλλα Παπαναγιώτου – αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ – για το έργο που πέτυχαν τα τρία τελευταία χρόνια, διασφαλίζοντας την οικονομική βιωσιμότητα του Γηροκομείου και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες αυτού. Ο κ. Σκουλάκης συνεχάρη επίσης τους εργαζόμενους του ιδρύματος τονίζοντας ότι «κάνουν κατάθεση ψυχής στην προσπάθεια τους να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο αυτό έργο τους».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά και απολογισμός στο έργο και τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την τριετία 2011-2014, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Γηροκομείο, μεταξύ των οποίων:

1. η αναβάθμιση του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, με την επισκευή προβλημάτων υφιστάμενων κτιρίων, την αντικατάσταση κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, με παράλληλη προώθηση μελετών επισκευών και μελετών επέκτασης νέων κτιρίων.

2. η καταγραφή και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος.

3. η ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του ιδρύματος, με εξόφληση εκκρεμών υποχρεώσεων και την επέκταση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών σε δικαιούχους ασφαλιστικών Οργανισμών.

4. η βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και την ανανέωση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων αλλά και των ηλικιωμένων με συμπλήρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού.

5. η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηλικιωμένων με την αναβάθμιση των νοσηλευτικών υπηρεσιών και την αύξηση των χώρων διαβίωσης και κίνησής τους.

6. η πλήρης λειτουργία των βοηθητικών υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, υποστήριξης, φυσικοθεραπείας, γυμναστικής και άλλων δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook