Με τον εκπρόσωπο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο Jimmy Jamar συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται στη Κρήτη, ενόψει της αποψινής εκδήλωσης που οργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης–Europe Direct Κρήτης στη Βασιλική Αγ. Μάρκου, με θέμα: «Επαναεπινοώντας τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» – “Reinventing Democracy in Europe».

Στη συνάντηση με τον κ. Jamar, όπου παραβρέθηκαν η επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης Βάσω Μαλδούκα, και το στέλεχος του Νίκος Μωραιτάκης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις επερχόμενες εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.

Στην σημερινή εκδήλωση στις 7 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, θα τεθούν τα εξής θέματα:

– Eπαναξιολόγηση του εννοιολογικού περιεχομένου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Προς μια εκ νέου εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ε.Ε. – εκδημοκρατισμό των θεσμών.

– Νέα στοχοθεσία για την Ε.Ε.: κοινωνική Ευρώπη – Ευρώπη της αλληλεγγύης.

– Προτάσεις περί ενδυνάμωσης της Συμμετοχής των Πολιτών στα Ευρωπαϊκά ζητήματα. Εθνικά δημοκρατικά ελλείμματα και ευρωπαϊκό δημοκρατικό έλλειμμα.

– Αναζητώντας ένα νέο συνδυαστικό πρότυπο μεταξύ κυριαρχίας των κρατών και (υπερεθνικής) διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Ο ρόλος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής: μία θεσμική προσέγγιση.

Στην εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα συμμετέχουν επίσης η Véronique De Montfort, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου \”Το Κουτί της Πανδώρας\” στις Βρυξέλλες, Παναγιώτης Καρκατσούλης Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Στέλιος Κούλογλου δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook