Δύο γλυκές, γνωστές και αγαπητές στον κόσμο των Χανίων και συγχρόνως δυναμικές παρουσίες, οι αδερφές Μαρία και Γεωργία-Ραφαέλα Κλεινάκη, έχουν θέσει τους εαυτούς τους στην κρίση των ψηφοφόρων για τις επόμενες εκλογές:

Η Μαρία, εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στην Κοινότητα Χανίων, είναι φωτογράφος και με πολλά χρόνια παράλληλης επαγγελματικής ενασχόλησης στην μουσική ως Σοπράνο, καθότι είναι Διπλωματούχος Κλασικού Τραγουδιού – Όπερας με σπουδές σε Ελλάδα, Γαλλία και Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, το 2010 από τις πρώτες ημέρες της εκλογής της ως δημοτικής συμβούλου, είχε δυνατή παρουσία στην δημόσια ζωή των Χανίων. Εμπνεύστηκε και υλοποίησε στο FB την ομάδα “Η δική σου ματιά στα θέματα των Χανίων”, δίνοντας βήμα σε κάθε πολίτη να εκφράζει ελεύθερα τον προβληματισμό του, τις απόψεις του και να διατυπώνει τις προτάσεις του για τα Χανιά.

Σήμερα η ομάδα αριθμεί πάνω από 3.500 μέλη.

\"\"\"\"

Ρίχνεται ξανά στη «μάχη» των εκλογών στο πλευρό του Άρη Παπαδογιάννη, με το συνδυασμό “Δημοτική πρωτοβουλία 100/5 – Ενωμένοι Χανιώτες”, διεκδικώντας έντονα για θέματα που γνωρίζει και που την εμπνέουν, όπως ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά των Χανίων, την κοινωνική πρόνοια με έμφαση στα ΑΜΕΑ και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, την αξιοπρεπή καθημερινότητα του πολίτη και την τουριστική προβολή – ανάπτυξη του Δήμου μας.

«Τα αδύνατα που ονειρεύομαι και μπορώ να τα κάνω δυνατά», είναι το απόφθεγμά της, ζητώντας από τους Χανιώτες να την εμπιστευτούν ξανά και να της δώσουν τη δύναμη για να μπορέσει να κάνει πράξη τα όσα η ψυχή της θέλει, τα όσα ονειρεύεται για τα Χανιά και για τους συμπολίτες της.

Η Ραφαέλα απ’ την άλλη, δυναμική, με ασίγαστο πάθος για δημιουργία και προσφορά στο συνάνθρωπο, μπήκε στην εκλογική αρένα, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» του Σεραφείμ Τσόκα με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων το Μανώλη Σταματάκη. Η ίδια, επιθυμεί η προσπάθεια της αυτή να ευωδώσει την ισχυρή εκλογή της στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.

Αυτό, όχι από προσωπική ματαιοδοξία, αλλά για να καταφέρει να εκφράσει τη φωνή και τη βούληση των νέων ανθρώπων, των γυναικών, των επαγγελματιών, κυρίως σε θέματα ανάπτυξης και προβολής του τουρισμού – αγροτοτουρισμού και της αξιοποίησης πόρων, καθώς και προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε όταν διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεοληπτών Ν. Χανίων και είναι γνωστή για το ποιοτικό καλλιτεχνικό έργο της, μέσα από το χώρο του θεάτρου και της φωτογραφίας.

Εκτός από επαγγελματίας φωτογράφος δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στον ξενοδοχειακό τομέα. Οι σπουδές της στις ξένες γλώσσες, στα οικονομικά, στο μάρκετινγκ και στις επιχειρήσεις, δείχνουν μια αξιόλογη και ικανή προσωπικότητα, που μπορεί να αξιοποιηθεί, να ενταχθεί και να αποδόσει τα μέγιστα σε πολλούς τομείς.

Η ως τώρα επαγγελματική της πορεία έχει αποδείξει ότι είναι ικανή και διαθέτει μεράκι. Όσο για την από πλευράς της δέσμευση, όπως η ίδια λέει : «Θα εργαστώ με εντιμότητα και αφοσίωση σε οποιοδήποτε τομέα της Περιφέρειας μου ανατεθεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook