Επίθεση μαχητών της Αλ Κάιντα εναντίον προκεχωρημένου φυλακίου του στρατού στη νότια Υεμένη είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς, έναν συνταγματάρχη και τέσσερις στρατιώτες, όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Μάλιστα, ανέφερε πως ο συνταγματάρχης εργαζόταν ως σύμβουλος της Δεύτερης Διοίκησης Πεζοναυτών στη νότια Υεμένη. 
Η επίθεση σημειώθηκε αφού ο στρατός της Υεμένης απώθησε μαχητές από τα οχυρά τους στις επαρχίες Σάμπουα και Αμπιάν, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία εξαπέλυσε πριν από περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Νάσερ Άχμαντ, ο οποίος επιβλέπει την επίθεση του στρατού εναντίον της Αλ Κάιντα, είχε διαφύγει την Παρασκευή από ενέδρα στα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού επί του πεδίου, ο στρατός απώθησε σήμερα δύο επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, σκοτώνοντας τρεις μαχητές και τραυματίζοντας άλλους. Μαχητές της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν «ταυτόχρονα επιθέσεις εναντίον του στρατού στο Αζάν και το Ζουλ αλ-Ρίντα» της επαρχίας Σάμπουα, διευκρίνισε ο αξιωματικός αυτός.
Κάτοικοι δύο κοινοτήτων δήλωσαν πως σπίτια και οχήματα ιδιωτών υπέστησαν ζημιές κατά την ανταλλαγή των πυρών. Πολλές οικογένειες του Αζάν άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή μετά τις επιχειρήσεις αυτές φοβούμενες ότι θα ξαναρχίσουν οι μάχες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook