Με τη διοίκηση της ΟΕΒΝΗ αλλά και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συνοδευόμενος από υποψήφιος περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\”.
Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΟΕΒΝΗ τέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα όπως το παραεμπόριο, το αεροδρόμιο, το οδικό δίκτυο, η σήμανση και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Και από τις δυο πλευρές επισημάνθηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία χρόνια με την Περιφέρεια Κρήτης και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος του παραεμπορίου και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την πάταξη του.
Παράλληλα ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς στις παρεμβάσεις που γίνονται για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου (αντικαταστάσεις ασφαλτοτάπητα, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, τοποθετήσεις στηθαίων) καθώς και στην επέκταση του επαρχιακού δικτύου Επισκοπή- Καρτερός, Γάζι-Κρουσώνα, Τύλισος-Ανώγεια, παράκαμψη Βιάννου, Αρκαλοχώρι- Γαζέπη Μύλου, Παρανύμφοι- Τρείς Εκκλησιές και Βασιλική- Κρότου.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των δρόμων Ηράκλειο-Οροπέδιο, Βιάννου-Ιεράπετρας κλπ και επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου αλλά και την αναγκαιότητα κατασκευής του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι.
Τέλος ο κ. Κουκιαδάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου τις Κυριακές.
Στη συνέχεια ο κ. Κουκιαδάκης επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Μουσείου Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη και την αναπληρώτρια κ. Ιωάννα Σερπετσιδάκη.
Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κρήτης για τη διασφάλιση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα έργα που εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και το \”Διάζωμα\”, για την ανάδειξη των θεάτρων της Γόρτυνας και της Χερσονήσου και τις προσπάθειες ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook