Οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, έως ότου ολοκληρωθεί το νέο αεροδρόμιο στο Κασέλι, έφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στο Ηράκλειο τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γ. Πλιάκα αλλά και στελέχη του αερολιμένα, τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα που θα γίνουν στο υπάρχον αεροδρόμιο με στόχο τη λειτουργικότητά του.

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του επεσήμανε πως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας στη χώρα και γι' αυτό θα πρέπει οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Επανέλαβε και σήμερα ότι ήδη ο Δήμος Ηρακλείου έχει παραχωρήσει ένα οικόπεδο, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

Επίσης βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 126 Σ.Μ. για την καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ήδη έχει παραχωρηθεί από την 126 Σ.Μ. χώρος όπου θα φιλοξενούνται επιπλέον αεροσκάφη.