«Είναι αδιανόητο ο μισός πληθυσμός του Ηρακλείου να στερείται ολοκληρωμένης καρδιολογικής υποστήριξης. Η άμεση δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου είναι αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων.»

Ο Φάνης Ζαμπετάκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε», στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου συναντήθηκε με τον κο Ν. Χαριτάκη Διοικητή ΒΓΝΗ- ΠΑΓΝΗ και την κα Ε. Σταυρουλάκη – Παραγιουδάκη Αν. Διοικήτρια ΒΓΝΗ . Στο επίκεντρο τέθηκε το σχέδιο αλληλεγγύης το οποίο προωθεί ο υποψήφιος καρδιολόγος για την αναβάθμιση των περιφερειακών υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο νησί.

Ο κος Ζαμπετάκης τόνισε ότι πρέπει να πάψει η αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων των καρδιολογικών περιστατικών στον κρατικό τομέα. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών.

Απαραίτητη κρίθηκε η ουσιαστική αναβάθμιση του καρδιολογικού τμήματος με τη δημιουργία και εξοπλισμό του αιμοδυναμικού εργαστηρίου ώστε να μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά.

Κρίσιμο πρόβλημα παραμένουν οι ελλείψεις ιατρών αλλά και παραϊταρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με δυσλειτουργίες στον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου με τις αναγκαίες προμήθειες για την ομαλή λειτουργία του.

Σημαντική ευκαιρία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς είναι αναμφίβολα οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook