Τη Δευτέρα, αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όπου θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις και το "πακέτο δεν πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την "τρόϊκα" δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από την Τετάρτη, οπότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Δεν ισχύει το ίδιο, πάντως, για τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να ανακοινώσει και άλλες αποκρατικοποιήσεις και τοποθέτηση νέων συμβούλων αποκρατικοποίησης.

Στο υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να γίνουν την Τρίτη και θα είναι με καθέναν χωριστά.

 

PROTO THEMA