Ένα "θυμωμένο μήνυμα" στην Κεντρική διοίκηση έστειλε σύμφωνα με το Δήμο Αγίου Νικολάου, και την Επιτροπή Αγώνα για το ΤΕΙ Κρήτης, παράρτημα Αγίου Νικολάου η πρόσφατη κινητοποίηση, για τη στήριξη του τμήματος «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων»

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη με αφορμή το συλλαλητήριο στον Άγιο Νικόλαο επισημαίνονται τα παρακάτω:  

"Είναι αλήθεια ότι η οργάνωση της συγκέντρωσης της 17/05/2011 στην κεντρική  πλατεία Αγίου Νικολάου, για τη στήριξη του τμήματος «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων» οργανώθηκε βιαστικά αφού  αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας με αστήρικτες αιτιάσεις δεν εγγράφει σπουδαστές στο παραπάνω τμήμα για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι ομιλητές και το διαδικαστικό τμήμα της συγκέντρωσης έχει με λεπτομέρειες καλυφθεί από τα Μ.Μ.Ε

Όμως η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, πρωτοφανής για τον Άγιο Νικόλαο,

έστειλε δυνατό και θυμωμένο μήνυμα  στην Κεντρική Διοίκηση:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Δε σας πιστεύουμε. Μας λέτε ψέματα στο Λασίθι

Ο  Βόρειος οδικός άξονας, 30 χρόνια τώρα έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας, το Ν. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το αφήνετε σχεδιασμένα να μαραζώσει, υποσχόμενοι ότι θα χτίσετε…εν μέσω οικονομικής κρίσης στη μέση του πουθενά ένα μεγάλο Νοσοκομείο, σημαντικά έργα υποδομής για τον πολιτισμό, την πρόνοια, τον αθλητισμό έχουμε …χρόνια να τα ακούσουμε ακόμη και σε δηλώσεις!

Και δεν φτάνουν όλα αυτά!

Με αγώνες, και οικονομικές επιβαρύνσεις των Δήμων του Λασιθίου, καταφέραμε να λειτουργήσουμε στο Νομό τέσσερα τμήματα Τ.Ε.Ι.

Και τώρα δυο μέρες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αιφνιδιαστικά με αστήριχτα και ψεύτικα στοιχεία, ανακοινώνετε ουσιαστικά το κλείσιμο ενός από αυτά!

Φωνή λαού, οργή Θεού.

Και η φωνή του λαού του Μεραμπέλλου, ήταν δυνατή, αποφασιστική, αυθόρμητη, ακομμάτιστη και θυμωμένη.

Ως επιτροπή αγώνα, η πάνδημη αυτή φωνή, μας όπλισε με δύναμη αλλά και μας «φόρτωσε» ευθύνες.

Αποφασίσαμε:

1. Θεωρούμε την παρουσία τόσου λαού στη συγκέντρωση, χωρίς κομματική καθοδήγηση και δέσμευση, ότι καλύτερο και θετικό στο τοπικό γίγνεσθαι.

 2. Η καθολική στήριξη και με συμμετοχή και με την έκδοση ψηφισμάτων όλων των Μεραμπελλιώτικων τοπικών φορέων, σωματείων και συλλόγων είναι:

    i) Αρχή για μια σειρά αντιδράσεων και διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό τόσων χρόνων από την κεντρική Κυβέρνηση

    ii)  Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. 

3.  Θεωρούμε το μήνυμα συμπαράστασης των Δημάρχων Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου εξαιρετική ενωτική προσπάθεια

4.  Είναι σημαντική η στήριξη του αγώνα μας από την τοπική Εκκλησία

5.  Συνεχίζουμε τις αντιδράσεις με οποιαδήποτε μορφή, εκτιμήσουμε ότι θα βοηθήσουν

    Αυτονόητο, ότι οι ιδέες  για πρόσφορες και εφικτές μορφές αντίδρασης είναι ευπρόσδεκτες.

   Ως πρώτη μορφή αντίδρασης, εξετάζουμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με νομικά μέσα την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου.

5. Διευρύνουμε τη εκπροσώπηση της Επιτροπής με περισσότερα μέλη, έτσι ώστε να εκφράζεται μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας σε αυτή.

6. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα Μ.Μ.Ε. τοπικά και Περιφερειακά για τη στήριξη  και την προβολή του αγώνα μας"