Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στο ορυχείο όπου πριν από τέσσερις ημέρες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα αφήνοντας πίσω εκατοντάδες νεκρούς ανθρακωρύχους.

Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των εργαζομένων, οι οποίο παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.

«Η αποστολή διάσωσης τερματίσθηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κατεστραμμένο ορυχείο, καθυστερώντας τις επιχειρήσεις ανάσυρσης των θυμάτων.

\"\"

Η καταστροφή στη Σόμα συγκλόνισε την Τουρκία και προκάλεσε νέο κύμα οργής κατά της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για αμέλεια ως προς την ασφάλεια των ανθρακωρύχων και για αδιαφορία ως προς την τύχη τους.

\"\"

Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει μία νέα φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, η οποία δείχνει τις Αρχές να προσαγάγουν βίαια έναν 10χρονο κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειωθήκαν τις επόμενες ημέρες στη Σόμα.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook