Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στην προσπάθειά του να ανεβάσει όλο και περισσότερα παιδιά στο βουνό, διοργανώνει πολυήμερο υπαίθριο Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο, για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 8 μέχρι 14 χρονών, από 2 έως και 10 Ιουλίου 2011.

Η διαβίωση στο βουνό μαθαίνει στα παιδιά να γνωρίσουν την πανέμορφη φύση, να σέβονται το περιβάλλον, να ξεπερνούν τους φόβους τους, να επικοινωνούν θετικά, να συνεργάζονται αρμονικά με άλλα παιδιά, να ανακαλύπτουν τις αντοχές τους, να περπατούν και να προσανατολίζονται με ασφάλεια στο άγριο τοπίο. Επίσης θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια στην αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα αναρρίχη-σης του καταφυγίου.

Με έδρα το καταφύγιο της Ταύρης, πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου, στην επαρχία Σφακίων, τα παιδιά θα ζήσουν μια διαφορετική εβδομάδα, μακριά από τις ανέσεις της πόλης. Δεν θα είναι τόσο καθαρά και φρεσκοπλυμένα όσο στην πόλη, αλλά θα μυρίσουν το άρωμα του αγριολούλουδου, του θυ-μαριού και του κυπαρισσιού … το άρωμα της ίδιας της ζωής!

Η αναχώρηση για την περιοχή της Ταύρης θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 το μεσημέρι και η επιστροφή την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ο αριθμός παιδιών που μπορεί να εξυπηρετήσει το καταφύγιο είναι συγκεκριμένος, για αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης είναι ο υπεύθυνος αυτής της δραστηριότητας, στην οποία θα έχει βοηθούς μέλη του Δ.Σ. με πολύχρονη εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90 Χανιά, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 και 28210 54903.

Από τον Σύλλογο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook