Έξω από το προαύλιο των σχολείων που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν στηθεί οι κάλπες του άτυπου δημοψηφίσματος που διοργανώνουν δήμοι της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ.

Η ψηφοφορία διεξάγεται στον κεντρικό δήμο και σε περιφερειακούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε 11 συνολικά, με τη βοήθεια εθελοντών, ενώ τη διαδικασία παρακολουθούν, ως «παρατηρητές» και 30 συνδικαλιστές εργαζόμενοι σε τομείς σχετικούς με οργανισμούς ύδρευσης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), καθώς και μέλη ευρωπαϊκών οργανώσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, από άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, κ.α.).

Η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά και τα αποτελέσματά της θα συγκεντρωθούν και θα ανακοινωθούν από την «Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή» του δημοψηφίσματος, που αποτελείται από 15 νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετά το κλείσιμο της κάλπης στην «αίθουσα νερού» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Με την υπόδειξη της αστυνομίας, κάλπη για το νερό απομακρύνθηκε από το προαύλιο εκλογικού κέντρου στην Τριανδρία και μετακινήθηκε σε εξωτερικό χώρο, χωρίς προβλήματα.

«Αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά και τα δύο προσκόμματα, βγάλαμε τις κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα στα πεζοδρόμια και κάνουμε την ψηφοφορία με δικές μας καταστάσεις με στοιχεία από τα δημοτολόγιά μας, προστατεύοντας προσωπικά δεδομένα και διασφαλίζοντας ότι οι καταστάσεις θα παραδοθούν αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας αυστηρά και μόνο στην ΠΕΔΜΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης.

Στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ συμμετείχαν και απερχόμενοι δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι, καθώς και υποψήφιοι για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ενώ άλλοι απείχαν.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook