Η διαρροή νερού από έναν κατεστραμμένο από το τσουνάμι πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας νωρίτερα αυτό το μήνα είχε ως αποτέλεσμα ραδιενεργό υλικό εκατό φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο να χυθεί στη θάλασσα, δήλωσε σήμερα η εταιρία που διαχειρίζεται το σταθμό, η Tokyo Electric Power Co.

H TEPCO δήλωσε πως η διαρροή που ανακαλύφθηκε στις 11 Μαΐου σε μια αποθηκευτική τάφρο έξω από τον αντιδραστήρα αριθμός 3 του Φουκουσίμα Νταϊίτσι είχε αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας και διήρκεσε για 41 ώρες, απελευθερώνοντας 250 κυβικά μέτρα μολυσμένου νερού στη θάλασσα.

Ως αποτέλεσμα διέρρευσε ραδιενεργό υλικό που εκτιμάται στα 20 τεραμπεκερέλ, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου.

Αφότου ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στη βορειοανατολική Ιαπωνία έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης του σταθμού, η TEPCO χύνει νερό και θαλασσινό νερό στους αντιδραστήρες προκειμένου να εμποδίσει μία καταστροφική τήξη.

Η εταιρία αγωνίζεται να βρει τρόπους να αποθηκεύσει το μολυσμένο νερό, ένα μέρος του οποίου διέρρευσε στον ωκεανό και αύξησε τις ανησυχίες από γειτονικές χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook