Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι οριστικά ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας μετά από 11 χρόνια στην αγαπημένη Τούμπα.

Ο "δικέφαλος" ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία του με τον μέχρι πρότινος προπονητή του Πλατανιά και μάλιστα υπάρχουν στην επίσημη ανακοίνωση και δηλώσεις των Ιβάν Σαββίδη και Ζήση Βρύζα.

Ο Αναστασιάδης αποτέλεσε ποδοσφαιρικά γέννημα-θρέμμα του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος με τον δικέφαλο στο στήθος από το 1973 έως το 1981. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1975-76) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (1973-74).

Ως προπονητής είναι η τρίτη φορά που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η πρώτη του θητεία ήταν από το 1997 έως το 1999, με κορυφαία στιγμή την πρόκριση εις βάρος της Άρσεναλ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, και η δεύτερη από το 2002 έως το 2004, με σήμα κατατεθέν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το το 2002-03, με 1-0 στον τελικό επί του Άρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Μόλις ολοκληρωθούν τα τυπικά και αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, ο  Ελληνας τεχνικός θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παράλληλα με τους πολύ κρίσιμους στόχους για τη βιωσιμότητα (χρέη) του συλλόγου και την ανάπτυξη των υποδομών (προπονητικό κέντρο) αποφάσισε να συμπορευτεί με τον 61χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει επιδείξει σπουδαίο έργο στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, στα αποτελέσματα, ενώ είναι ο κατάλληλος στο να μεταφέρει την ταυτότητα του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τμήμα. Η διοίκηση του συλλόγου εκτίμησε, μετά από τις συζητήσεις που είχε με τον 61χρονο τεχνικό, ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτή την εποχή και μετά από δύο χρόνια πειραματισμών ο κ. Αναστασιάδης είναι η ιδανικότερη λύση.

Όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης «ο Αναστασιάδης είναι ένας έμπειρος προπονητής που γνωρίζει την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και μπορεί να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας μιλώντας για την συμφωνία με τον Αγγελο Αναστασιάδη τόνισε: «Είναι άνθρωπος της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας με πολλές επιτυχίες στον ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε από αυτή την συνεργασία να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ».»