Το 2004 ήταν από τους Έλληνες που κατέκτησε τα... γήπεδα της Ευρώπης και έκανε ένα λαό να παραληρεί από εθνική περηφάνεια.

Τώρα ο ίδιος άνθρωπος, επιδιώκει και πάλι να κάνει τον ελληνικό λαό να ανακτήσει το αίσθημα της εθνικής ανάτασης, αυτή τη φορά όμως όχι στην αρένα των γηπέδων αλλά του ευρωκοινοβουλίου.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και μιλώντας στο Flashnews.gr για την απόφασή του αλλά και το διακύβευμα των ευρωεκλογών δηλώνει: "Αγανακτώ! Είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούμε, να βάλουμε ψυχή και, όπως στο Euro, από αουτσάιντερ να αποδειχθούμε φαβορί. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στα πράγματα που εγώ γνωρίζω"

1. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας κρίνεται στις ευρωεκλογές;

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και στις φετινές Ευρωεκλογές υπάρχει ένα διακύβευμα. Στις 25 Μαΐου θα κριθεί η εκπροσώπηση, άρα και η εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη, καθώς και το αν θα τιμήσουμε τις θυσίες που κάναμε ως λαός, ως ομάδα, για να βγούμε από το τέλμα και τη θλιβερή και δεινή κατάσταση στην οποία είχαμε φτάσει.

Στις 25 Μαΐου επιλέγουμε μεταξύ αυτών που αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή ένταξη της Ελλάδας και αυτών, που ξεκάθαρα λέμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Επιλέγουμε μεταξύ αυτών που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση ούτε καν για το Ευρώ και αυτών, που δώσαμε τη μάχη για να μην αμφισβητηθεί ποτέ ξανά η παραμονή της χώρας στο Ευρώ.

Επιλέγουμε, μεταξύ αυτών που θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη στην Ευρώπη, μόνιμο επαίτη δανεικών και αυτών, που θέλουμε την Ελλάδα δυνατή και περήφανη στην Ευρώπη, ισότιμο μέλλος της Ένωσης, αυτών που θέλουμε μια νέα Ελλάδα. Στις 25 Μαΐου παίρνουμε την απόφαση: ή προχωράμε οριστικά μπροστά ή πετάμε στα σκουπίδια τις θυσίες τόσων ετών και γυρνάμε οριστικά πίσω.2. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στη χώρα μας πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα;

Το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλάζει σε αυτές τις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά αποφασίζει το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη γνώμη μου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ως θεσμός, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Κοινοβούλιο εκπροσωπείται άμεσα ο Ευρωπαίος Πολίτης με την ψήφο του, και ειδικά σήμερα που στη χώρα μας ο πολίτης επιλέγει με το σταυρό του τον εκπρόσωπο του, η φωνή του δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Έχουμε λοιπόν δυο τομείς που θα επηρεαστούν από τη δική μας ψήφο: Ο πρώτος, ποιους θα επιλέξουμε για την Ευρώπη, ως άτομα. Ο δυναμισμός του καθενός ξεχωριστά, στον τομέα που γνωρίζει, η ικανότητα του να λειτουργήσει ως ομάδα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους, ώστε να κάνει δυνατή τη φωνή του Έλληνα πολίτη.

Ο δεύτερος, μέσα από την επιλογή μας αυτή, τι μήνυμα στέλνουμε στην Ευρώπη ως πολίτες; Αυτό της μιζέριας, της μόνιμης γκρίνιας, των πισωγυρισμάτων, του μέσα – εξω από την Ευρώπη, μέσα έξω από το Ευρώ; ‘Η το μήνυμα της απόφασης του «προχωράμε μπροστά», ξεκάθαρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισότιμοι, έντιμοι, «δουλευταράδες» Έλληνες, που κρατάμε Ψηλά το κεφάλι και αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της Πατρίδας μας, αλλά και για το καλό της Ευρώπης και των πολιτών της.

Έχουμε πολλά να δώσουμε, αλλά και πολλά να πάρουμε από την Ενωμένη Ευρώπη. Το ίδιο και η Ενωμένη Ευρώπη από εμάς. Όταν είσαι ικανός και ξεκάθαρος οι Ευρωπαίοι σε σέβονται, και επιτρέψτε μου να το ξέρω πολύ καλά αυτό.3. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας;

Ως λαός περάσαμε πολλές δοκιμασίες τα τελευταία 4 χρόνια. Έχει έρθει η κρίσιμη ώρα για να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω και να συνεχίσουμε ακριβώς από εδώ που φτάσαμε με μεγάλο κόπο. Σε όλη την ιστορία μας ως έθνος έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις και πάντα καταφέρναμε να βγαίνουμε νικητές. Έχουμε ήδη βάλει τα θεμέλια για να μπει ένα τέλος στην κρίση και να οδηγηθεί η χώρα σε μακροχρόνια ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. Οι Έλληνες αξίζουμε πολλά και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Με μία μόνο προϋπόθεση: Να είμαστε ενωμένοι. Και έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αγώνα.4. Από το Euro στο Ευρωκοινοβούλιο. Για ποιο λόγο ζητάτε τη ψήφο του Έλληνα πολίτη;

Πάντα πίστευα στην πολιτική. Η συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδος υπήρξε ένα κομβικής σημασίας γεγονός στη ζωή μου. Τότε συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι να ενώνονται οι πολίτες αυτής της χώρας για έναν κοινό στόχο, για ένα κοινό όραμα. Όταν απουσιάζει ο κοινός στόχος, απουσιάζει και η κοινή προσπάθεια. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να είναι αυτή που θέτει το πλαίσιο και φτιάχνει το σωστό περιβάλλον για να μην πηγαίνουν χαμένες οι προσπάθειες των λαών. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου στην προσπάθεια που γίνεται να ενωθούν ξανά οι Έλληνες. Να προχωρήσουν και πάλι σταθερά μπροστά.

5. Τι έχετε να προσφέρετε στην πολιτική;

Η πολιτική θεωρώ ότι συνδέει τους πολίτες όταν εκφράζεται και εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, κι όλες τις δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνο τότε παράγει αποτέλεσμα. Μόνο τότε πετυχαίνει. Όταν οι ιδέες της ξεπερνούν τα στενά παραταξιακά όρια ενός κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει. Να ενώσει τους πολίτες κάτω από έναν στόχο: να σταματήσουμε να κοιτάζουμε πίσω και να κερδίσουμε το στοίχημα της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Όσο με αφορά, δε ζητώ την ψήφο του Έλληνα πολίτη για να λύσω το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ή να προτείνω τα μέτρα για τη οικονομική σύγκλιση των κρατών μελών. Δεν ανέχομαι όμως οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και γενικότερα οι υπόλοιποι στην Ευρώπη να μας βλέπουν μειονεκτικά. Δεν μπορώ, ως Έλληνας, να αποδεχτώ κάτι τέτοιο. Αγανακτώ! Είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούμε, να βάλουμε ψυχή και, όπως στο Euro, από αουτσάιντερ να αποδειχθούμε φαβορί. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στα πράγματα που εγώ γνωρίζω.

Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι η Ευρώπη των αριθμών , αλλά η Ευρώπη των πολιτών. Παράλληλα, με τη νομισματική ενοποίηση, υπάρχει και η κοινωνική η ενοποίηση, που όλοι μας έχουμε ξεχάσει. Υπάρχει ο πολιτισμός, η κουλτούρα, η παιδεία και φυσικά ο αθλητισμός.6. Πολιτική και αθλητισμός συμβαδίζουν;

Ο αθλητισμός ενώνει. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Τους κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δομές, εγκαταστάσεις, αθλητική παιδεία- σχολεία, ανταλλαγές. Είναι πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν στον τομέα του αθλητισμού και εξαρτώνται από τις πολιτικές αποφάσεις. Σε δυο άξονες : Ένας, για την Ελλάδα μας – που είναι πίσω σε σχέση με την Ευρώπη και ο δεύτερος για την ίδια την Ευρώπη, αν θέλουμε να προχωρήσουμε ως πραγματική ένωση πολιτών και όχι ως ένωση αριθμών.

Flashnews.gr