Αν θέλετε να πρωταγωνιστήσετε στη δική σας εκδοχή της «Γαλάζιας Λίμνης», να κολυμπήσετε σε λιμνούλες με σμαραγδένια νερά και να βουτήξετε πεντακάθαρα ποτάμια με εντυπωσιακούς καταρράκτες, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε μερικές από τις πιο όμορφες και απομονωμένες περιοχές στο εσωτερικό της Ιταλίας.

Δείτε παρακάτω δέκα από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες για μπάνιο στη γειτονική μας χώρα, όπως τις παρουσίασε ο Guardian:

1. Torrente Fer, Πεδεμόντιο

Το Torrente Fer είναι ένα πανέμορφο μέρος κοντά στο δάσος Cignas και διαθέτει φυσικές πισίνες με σμαραγδένια νερά που κυλούν από τον ένα καταρράκτη στον άλλο.

\"\"

Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με κανό ή να κάνετε πικ νικ μαζί με την παρέα σας. Έχετε υπόψη σας ότι τις καλοκαιρινές μέρες το ίδιο θα επιλέξουν να κάνουν και πολλοί ακόμη. Αν περπατήσετε μερικά λεπτά μέχρι τις πισίνες που βρίσκονται πιο ψηλά, θα απολαύσετε περισσότερη γαλήνη και ηρεμία.

2. Spiaggia Giamaica, Λομβαρδία

\"\"

Το τοπίο της περιοχής είναι ιδανικό για πεζοπορία, για ηλιοθεραπεία και δροσιστικές βουτιές στα νερά, ανάμεσα στα βράχια που δημιουργούν μικρές, φυσικές πισίνες, για όσους προτιμούν τη χαλάρωση.

3. Riva del Garda, Ιταλικές λίμνες

\"\"

Η ήρεμη αυτή περιοχή με τα λιβάδια και μια όμορφη παραλία ενδείκνυται για όλα τα είδη δραστηριοτήτων.

4. Pozze Smeraldine, Δολομίτες

\"\"

Στο πάρκο Dolomiti Friulane που βρίσκεται στην κοιλάδα Cellina υπάρχουν πολλές παρθένες λίμνες και φαράγγια. Ωστόσο, το «κόσμημα» της περιοχής βρίσκεται λίγο πιο ψηλά στα βουνά. Το Pozze Smeraldine βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση με τα πόδια από το χωριό Tramonti di Sopra. Απολαύστε τη Φύση στα καλύτερά της, μακριά από όλους κι από όλα.

5. Candalla, Τοσκάνη

\"\"

Εδώ θα βρείτε μικρούς καταρράκτες και φυσικές πισίνες ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση, σε μια πανέμορφη κοιλάδα, όπου εκτός από καταδύσεις κανείς μπορεί να απολαύσει και τη δροσιά του δάσους.

6. Bidente di Pietrapazza, Emilia Romagna

\"\"

Ο ποταμός Pietrapazza έχει χαράξει τα δικά του σχέδια στα βράχια, δημιουργώντας φυσικές λιμνούλες και καταρράκτες, ιδανικούς για βουτιές και παιχνίδια στο νερό.

7. Mercatello sul Metauro, Marche

\"\"

Η περιοχή Marche στην Ιταλία είναι γεμάτη… εκπλήξεις. Ο καταρράκτης Cascata del Sasso είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους που υπάρχουν στη χώρα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους ψαράδες. Κοντά στο χωριό Mercatello sul Metauro ο ποταμός πέφτει από ένα ψηλό βράχο και δημιουργεί δύο λιμνούλες ανάμεσα σε εντυπωσιακά βράχια ανάμεσα σε ψηλά δέντρα.

8. Terme del Bullicame, Λάτσιο

\"\"

Αν θέλετε να αποφύγετε τους τουρίστες και τη βοή των πόλεων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους λόφους και τις ηφαιστειακές λίμνες της Λάτσιο. Λίγο έξω από την πόλη Viterbo βρίσκονται οι θερμές πηγές Terme del Bullicame. Η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 58 βαθμοί Κελσίου. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό, καμιά ομπρέλα και αντηλιακό γιατί δεν υπάρχουν υποδομές στην γύρω περιοχή.

9. Cascata Capelli di Venere, Καμπανία

\"\"

Στην άγρια αυτή περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τις εντυπωσιακές ακτές του Αμάλφι, θα βρείτε βραχώδη φαράγγια που κόβουν την ανάσα με πισίνες γλυκού νερού, ποτάμια και αφρώδεις καταρράκτες.

10. Rio Pitrisconi, Σαρδηνία

\"\"

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας είναι γνωστό για τις παραλίες του, αλλά στους λόφους που βρίσκονται στα βορειοανατολικά, πάνω από το San Teodoro, υπάρχει το ποτάμι Pitrisconi: ένα άγριο, στενό ρεύμα που διασχίζει το φαράγγι και δημιουργεί φυσικές πισίνες ανάμεσα στα βράχια.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook